Euroleague

Άδειασε τους παίχτες του ο Μπαρτζώκας

Στην έλλειψη χαρακτήρα ορισμένων παιχτών στάθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώκας αναφέροντας πως όσοι δεν μπορούν την πίεση του Ολυμπιακού θα πρέπει να φύγουν.

fosonline.gr

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας άφησε αιχμές για τον τρόπο που αντιμετώπισαν τον αγώνα απέναντι στον Παναθηναϊκό οι παίχτες του τονίζοντας πως όσοι δεν αντέχουν την πίεση θα πρέπει να…αποχωρήσουν από την ομάδα.

Ας δούμε τα όσα ενδιαφέροντα είπε αναλυτικά: “Προφανώς ήταν μια πολύ κακή βραδιά για μας. Οι προσδοκίες όλων, των φιλάθλων, εμένα κλπ, ήταν πολύ μεγαλύτερες από αυτό που παρουσιάσαμε στο γήπεδο. Η εμφάνισή μας ήταν πολύ κακή, ειδικά στο αμυντικό κομμάτι. Ήμασταν πολύ soft, επιτρέποντας τα πάντα στον αντίπαλο. Παίκτες όπως ο Σαντ-Ρος και ο Μποχωρίδης πήραν αυτοπεποίθηση από αυτό και έκαναν ένα εξαιρετικό παιχνίδι. Άξιζαν να κερδίσουν, εμείς δεν αξίζαμε τίποτα παραπάνω. Εμείς πρέπει να συνεχίσουμε τη δουλειά, να αλλάξουμε την προσέγγισή μας και να παίξουμε καλύτερα. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο.”

Για την ευστοχία των Πρασίνων στις ελεύθερες βολές είπε: “Όταν εκτελείς με άνεση, αυτό αποτυπώνεται και στις βολές. Ο Παναθηναϊκός είχε 25/25, ο Σαντ-Ρος έβαλε τέσσερα τρίποντα. Δεν πιστεύω στην τύχη, δεν ήταν τυχερός ο Παναθηναϊκός. Ο Ολυμπιακός επέτρεπε κάποια πράγματα. Καταλάβαμε εξ αρχής το σκεπτικό του Παναθηναϊκού με τα ψηλά σχήματα, αλλά πήγαμε σε ένα πρωτοφανές over reading και για μένα ήταν τεράστια έκπληξη.”

Ενώ στο τέλος αναφέρθηκε σε όσα θα πρέπει να γίνουν στην επόμενη μέρα της ομάδας: “Η δουλειά στο μπάσκετ δεν σταματά ποτέ. Υπάρχουν δύσκολες βραδιές, που πρέπει να μείνεις όρθιος, ψυχολογικά και πνευματικά. Έχω περάσει από πολύ δύσκολες καταστάσεις. Η ομάδα μας έχει κάνει πολύ καλές νίκες και μεγάλες εμφανίσεις, όπως με την Μπαρτσελόνα, αλλά σήμερα ήμασταν κατώτεροι των περιστάσεων. Αυτο δεν έχει να κάνει με μας, αλλά το πώς ετοιμαζόμαστε πνευματικά. Σήμερα δεν ήμασταν συμπαγείς κι αυτό φάνηκε στην άμυνα. Κι εγώ αναρωτιέμαι ποιο είναι το πραγματικό επίπεδό μας. Αυτό το συμπέρασμα πρέπει να βγει μετά από μια ολόκληρη χρονιά. Κάποιοι παίκτες λυγίζουν τώρα από την πίεση, αλλά ο Ολυμπιακός είναι… πίεση. Αν κάποιοι δεν αντέχουν την πίεση θα πρέπει να φύγουν.”

και συνέχισε: “Έχει πάρει η διοίκηση μια απόφαση, που τη στηρίζει με όλους τους τρόπους, με κόστος, με κέρδος και όλα. Η προπονητική δουλειά δεν σταματά εδώ. Δεν σκεφτόμαστε από τώρα τον Απρίλιο, αλλά το επόμενο παιχνίδι. Ο Παναθηναϊκός φάνηκε πιο έτοιμος, πρέπει να γίνουμε σκληροί με κάποιους ή πιο σκληροί από ό,τι ήμασταν και να δούμε ποια είναι τα όρια τους. Κάθε παιχνίδι, κάθε προπόνηση είναι ένα τεστ. Ο Ολυμπιακός κάνει ένα rebuilding. Μπορεί να έχει κάποιους πολύ έμπειρους παίκτες, αλλά είναι μια ομάδα που χτίστηκε φέτος. Έχει εννιά νέους παίκτες, ανεξάρτητα από το αν έχει τον Σπανούλη ή τον Πρίντεζη. Δεν είναι εύκολο μια ομάδα να πετύχει έχοντας τόσους νέους παίκτες. Η Λοκομοτίβ που είχα ήταν με ένα άλλο φορμάτ και πλέον οι ομάδες επενδύουν πολύ σοβαρά στην Ευρωλίγκα. Είναι τόσο πολλά και δύσκολα τα παιχνίδια. Κοιτάμε τον εαυτό μας, αλλά κοιτάξτε τι γίνεται γύρω. Οι ομάδες που είναι συμπαγείς, φιλόδοξες και με παίκτες με χαρακτήρα κοιτάνε ψηλά. Το ζήτημα είναι εμείς πόσους έχουμε. Πρέπει να αντιδράσουμε. Αυτή τη στιγμή είναι υπό αμφισβήτηση στο δικό μου μυαλό πόσο μπορούμε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις αυτού του κλαμπ που σημαίνει πίεση.”

ΣΧΟΛΙΑ

Δημοφιλείς Ειδήσεις

To Top
Country »