Κύπελλο Ελλάδας Ανδρών

Μπαρτζώκας: “Όλοι ξέρουν τη σημασία αυτού του αγώνα για το ελληνικό μπάσκετ”

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας στη συνέντευξη τύπου ενόψει του μεγάλου τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος αναφέρθηκε στη σημασία που έχει ένα ντέρμπι “Αιωνίων”, στα στοιχεία που ίσως κρίνουν την αναμέτρηση και στον μεγάλο αντίπαλο, τον Παναθηναϊκό.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιώργου Μπαρτζώκα:

«Δεν υπάρχουν πολλά πράγματα να πεις. Όλοι ξέρουν τη σημασία αυτού του αγώνα για το ελληνικό μπάσκετ. Είτε σε συμφέρει είτε όχι αυτά τα παιχνίδια δεν έχουν να κάνουν με τη γενικότερη αγωνιστική κατάσταση της ομάδας, αλλά με τη μέρα και την προσέγγιση περισσότερο. Εμείς προετοιμαστήκαμε καλά για τη βαρύτητα του αγώνα. Ξέρουμε τι να περιμένουμε και τι να περιμένουν οι άλλοι από μας. Σημασία έχει πόσο δυνατά θα πας για την μπάλα και πόσο θα παίξουν οι παίκτες ομαδικά και όχι για να γίνουν ήρωες».

«Οι ομάδες μέσα στη σεζόν εξελίσσονται. Ο Παναθηναϊκός πρόσθεσε τον Γιόβιτς, έναν πολύ σημαντικό παίκτη που μπορεί να μην είναι σίγουρα στην καλύτερη κατάσταση, αλλά σίγουρα έχει ποιότητα. Η δική μας προσέγγιση έχει να κάνει με τη φιλοσοφία του αντιπάλου, για το πώς επιτίθεται και αμύνεται. Και φυσικά έχει σημασία οι παίκτες μας να παίξουν με το ταλέντο τους μέσα στα πλαίσια που έχουμε θέσει ως ομάδα. Εμείς έχουμε σεβασμό για κάθε αντίπαλο, άλλες φορές παίζουμε καλά άλλες όχι τόσο, αλλά πάντα επικεντρωνόμαστε στο μπάσκετ. Ποτέ δεν θα ακούσουν οι παίκτες μας ‘σκίστε τους’ και τέτοια, παρά μόνο πώς θα αντιμετωπίσουν τον αντίπαλο στο γήπεδο».

«Δεν μπορεί να πει κανείς πως κάποιος παίκτης είναι άπειρος από τέτοιους τελικούς. Παίζει πάντα ρόλο αυτό που μεταφέρεται η κερκίδα. Εδώ είναι ένα παιχνίδι μπάσκετ, γιατί ξέρετε πώς θα είναι ο κόσμος αύριο στο γήπεδο. Οι ομάδες έχουν αδυναμίες και δυνατότητες».

ΣΧΟΛΙΑ

Δημοφιλείς Ειδήσεις

To Top
Country »