BLOG

Ο Παναθηναϊκός που ξέραμε εμφανίστηκε 372 μέρες μετά!

Χρειάστηκε να περιμένουμε 372 μέρες για να δούμε ξανά τον Παναθηναϊκό που έχουμε μάθει, τον Παναθηναϊκό που κάτι τέτοιες έδρες τις είχε για πρωινό, τον Παναθηναϊκό που ομάδες σαν την Βιλερμπάν πολύ απλά δεν τις έβλεπε.

Ο Παναθηναϊκός του τελευταίου 1,5 έτους προφανώς και δεν έχει καμία σχέση με τον Παναθηναϊκό που μεγαλώσαμε, με τον Παναθηναϊκό των 6 ευρωπαϊκών και των Final-4. Ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα διοικητικά “εγκλωβισμένη” με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζει μοιραία και αγωνιστικά και οικονομικά ζητήματα. Το πόσο μπορεί να αντέξει σε μια τέτοια κατάσταση ένας γίγαντας το ξέρει μάλλον ο ιδιοκτήτης του. Το σίγουρο είναι ότι ο κόσμος, ο οποίος χωρίς να συμφωνεί με όλο αυτό, είναι εκεί και στηρίζει την ομάδα και στα καλά και στα (πολλά) άσχημα. Το πόσο ακόμα όμως δεν θα αντιδρά σε αυτή την κατάσταση κανείς δεν το ξέρει.

Ο Δημήτρης Πρίφτης λοιπόν και οι παίκτες του το πάλευαν να φέρουν το πολυπόθητο διπλό αλλά μέχρι τώρα κάποιες μικρές λεπτομέρειες δεν το επέτρεπαν. Μπασκόνια, Μπάγερν, Εφές είναι τρία χαρακτηριστικά παραδείγματα που ο Παναθηναϊκός πέταξε στα σκουπίδια το ροζ φύλλο αγώνα που κρατούσε στα χέρια του. Το έβλεπες στα πρόσωπα όλων πόσο ήθελαν μια εκτός έδρας νίκη αλλά και πόσο φοβόντουσαν να την πάρουν όταν τα παιχνίδια πλησίαζαν στο τέλος τους.

Χθες ο Παναθηναϊκός λοιπόν κατάφερε να κάνει μια σχεδόν αψεγάδιαστη εμφάνιση και με όπλο την δυνατή του άμυνα να επικρατήσει επί μιας ομάδας που στον πρώτο γύρο την είχε κάνει να φαίνεται μεγαθήριο. Παπαγιάννης, Νέντοβιτς και Ουάιτ κουβάλησαν επιθετικά την ομάδα καθώς ο Μέικον δεν βρέθηκε σε καλό βράδυ.

Ο Πρίφτης έχει να διαχειριστεί από την μία την συνθήκη της απουσίας του Ιωάννη Παπαπέτρου και από την άλλη την ομαλή ένταξη στην ομάδα του Στέφαν Γιόβιτς. Και μια και αναφερθήκαμε σε αυτόν να πούμε ότι όσο φανερό είναι πως θέλει αρκετό χρόνο για να βρει τα πατήματά του, τόσο επιδραστικός θα είναι για το παιχνίδι της ομάδας μελλοντικά.

Είναι πραγματικά απορίας άξιο πως αυτή η ομάδα δεν είχε καταφέρει επί 1,5 χρόνο να βρεί έναν… Γιόβιτς ενώ ήξερε ότι χρειαζόταν έναν τέτοιο παίκτη. Ένα παίκτη με μέγεθος, με υψηλό μπασκετικό IQ και εξαιρετικό δημιουργό. Οι Γιόβιτς και Νέντοβιτς παραπέμπουν σε λογική ομάδας… Ομπράντοβιτς και όχι στην ομάδα των τελευταίων ετών που ήθελε να γεμίσει Αμερικανούς. Ο Παναθηναϊκός μεγαλούργησε με μια συγκεκριμένη λογική και νοοτροπία και κάθε προσπάθεια απομάκρυνσης από αυτά ταυτόχρονα συνεπάγεται και αποτυχία.

Είναι ξεκάθαρο ότι το καλοκαίρι τα πράγματα κάπου… χάθηκαν. Γιατί συνέβη αυτό δεύτερο σερί καλοκαίρι από την ίδια διοικητική ομάδα είναι κάτι που θα μάθουμε μόνο αν μας το πούνε. Η ομάδα προσπαθεί με τα πενιχρά έσοδα να διορθώσει όσο μπορεί τις καλοκαιρινές ανορθογραφίες για να πάει όσο καλύτερα μπορεί να διεκδικήσει τους εγχώριους τίτλους. Οικονομικά είναι ξεκάθαρα το αουτσάιντερ καθώς έχει το μισό μπάτζετ του Ολυμπιακού αλλά ο Παναθηναϊκός είναι Παναθηναϊκός. Αν κάποια στιγμή καταφέρει και βρει και ένα ποιοτικό πεντάρι τότε ίσως αυξήσει λίγο τις πιθανότητές του για τους τελικούς της Basket League.

Υ.Γ Αυτή την ώρα είναι ακόμη 50-50 η συμμετοχή του Παπαπέτρου στο Final-4.

Υ.Γ.1 Ο Νίκος Χουγκάζ είναι ένα πολύ καλό πρότζεκτ και ήταν απόλυτα σωστή και λογική η ενσωμάτωσή του στην ομάδα δεδομένης και της λειψανδρίας του Ελληνικού στοιχείου. Αυτά τα παιδιά τώρα μπορούν να πάρουν τον χρόνο και να “ψηθούν” για την επόμενη σεζόν.

Υ.Γ.2 Το θέμα του ΟΑΚΑ παρατράβηξε είναι η αλήθεια καθώς όλο είμαστε κοντά και άλλο τόσο μακριά. Οι τελευταίες πληροφορίες μιλάνε για οριστική κατάληξη στο τέλος της σεζόν. Ο Παναθηναϊκός θα γνωρίζει αν την επόμενη σεζόν θα το έχει δικό του ή όχι με όποιες συνέπειες θα έχει αυτό για την ομάδα σε όλα τα επίπεδα.

ΣΧΟΛΙΑ

Δημοφιλείς Ειδήσεις

To Top
Country »