Υπόλοιπα Πρωταθλήματα

Εθνική: Η πρώτη του Πιτίνο, η τεράστια επιστροφή του Σπανούλη, και οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών!

Η Εθνική Ομάδα ξεκίνησε σήμερα την προετοιμασία και τις προπονήσεις για το ερχόμενο Προολυμπιακό του Καναδά, με τον Βασίλη Σπανούλη και τον Ρίκ Πιτίνο να είναι τα πρόσωπα στα οποία έπεσαν φυσικά επάνω οι προβολείς.

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού, παρέα με αρκετούς ακόμα συμπαίκτες του στον Πειραιά, προπονήθηκε σήμερα στο ΟΑΚΑ, πραγματοποιώντας την πολυπόθητη επιστροφή του στην Εθνική Ομάδα με την “γαλανόλευκη”. Πλήν του θρυλικού Βασίλη Σπανούλη, ένας τεράστιος γνώστης του αθλήματος που βρέθηκε στο Μαρούσι σήμερα ήταν και ο Hall Of Famer, Ρίκ Πιτίνο, που για πρώτη φορά “σήκωσε” μανίκια για λογαριασμό της Εθνικής, στον πάγκο της οποίας θα κάτσει στο άμεσο μέλλον.

Ας διαβάσουμε αναλυτικά τι δήλωσαν οι δύο σπουδαίοι αυτοί άνθρωποι του αθλήματος:

Συγκεκριμένα, ο Βασίλης Σπανούλης μίλησε για:

Την επιστροφή του στην Εθνική Ελλάδας: «Δεν το είχα σκεφτεί, ούτε το είχα φανταστεί ότι μετά από έξι χρόνια θα είμαι ξανά εδώ. Πολλές φορές τα πράγματα έρχονται διαφορετικά, η συγκυρία ήταν ιδανική, έχω ξεκουραστεί και είμαι δυνατός. Ο κύριος Πιτίνο μού έδειξε εμπιστοσύνη και σεβασμό και τον ευχαριστώ πολύ γι’ αυτό. Είμαι έτοιμος μαζί και με τα υπόλοιπα παιδιά να βοηθήσω στην προσπάθεια της εθνικής ομάδας να βρεθεί στην ύψιστη τιμή για έναν αθλητή, που είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες».

Το κίνητρο να βρεθεί για τρίτη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες: «Αυτή η διοργάνωση είναι η ύψιστη τιμή για κάθε αθλητή. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αγωνιζόμαστε για την εθνική ομάδα της χώρας μας. Είναι κάτι ιερό, πάνω από όλους και όλα. Είναι μια πρόκληση για όλη την ομάδα να προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό».

Το έξτρα κίνητρο που είχε για να επιστρέψει στην εθνική ομάδα: «Έχω υπηρετήσει την εθνική ομάδα πάρα πολλά χρόνια. Αυτή τη στιγμή το τάιμινγκ ήταν ιδανικό. Έχουμε τελειώσει εδώ και σχεδόν δύο μήνες τη σεζόν. Ο σεβασμός και η εμπιστοσύνη του κόουτς σε συνδυασμό με τη θέλησή μου να αγωνιστώ στην εθνική ομάδα της χώρας μου και να βοηθήσω σε αυτή την προσπάθεια με τα άλλα παιδιά έπαιξαν ρόλο. Επίσης το να αφήσουμε μια παρακαταθήκη για τη νέα γενιά, να την εμπνεύσουμε αν μπορούμε, ώστε να έχει υγεία και μέλλον τα επόμενα χρόνια. Για μένα αυτό θα είναι η μεγαλύτερη νίκη, μεγαλύτερη ακόμη κι από μια πρόκριση».

Το αν ονειρεύεται ένα μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες μετά από αυτά που έχει κατακτήσει σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και Παγκόσμιο Κύπελλο: «Δεν σκέφτομαι τόσο μακριά. Σκέφτομαι το τώρα, το πώς θα νιώσουν και τα νέα παιδιά τι σημαίνει να αγωνίζεσαι για την πατρίδα σου και να αντιπροσωπεύεις τα ιδανικά της. Αυτό πρέπει να μπει γερά στο πετσί όσων αγωνίζονται στην εθνική ομάδα. Είναι η μεγαλύτερη τιμή που μπορεί να έχεις ένα αθλητής σε όλα τα σπορ».

Συγκεκριμένα, ο Ρίκ Πιτίνο μίλησε για:

-την πρώτη συγκέντρωση της Εθνικής ομάδας: «Θέλουμε να παίξουμε με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο. Πριν όμως εφαρμόσουμε αυτόν τον τρόπο παιχνιδιού, θα πρέπει όλοι οι παίκτες να φτάσουν σε ένα πολύ καλό επίπεδο φυσικής κατάστασης. Η πρώτη εβδομάδα προετοιμασίας θα αφορά στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης. Ανυπομονώ για την πρόκληση, θα είναι πολύ διασκεδαστική».Remaining Time-0:00FullscreenMute

-την Εθνική ομάδα: «Είμαι ενθουσιασμένος. Η Εθνική ομάδα είναι κάτι διαφορετικό από το να προπονείς έναν σύλλογο. Αφορά στην περηφάνεια όλης της ομάδας και την προσπάθειά της να προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είναι θέμα περηφάνειας, δεν έχει να κάνει με το ποια ομάδα εκπροσωπείς. Κάθε φορά που εκπροσωπείς μια ολόκληρη χώρα είναι κάτι ξεχωριστό, ειδικά μια χώρα σαν την Ελλάδα».

-τον περιορισμένο χρόνο προετοιμασίας: «Δεν είναι το καλύτερο δυνατό ότι θα έχουμε περιορισμένο χρόνο για προετοιμασία, αλλά διαθέτουμε κάποια παιδιά από τον Ολυμπιακό που είχαν το χρόνο να ξεκουραστούν, είναι φρέσκοι, είναι σπουδαίοι παίκτες και θα είναι πιο εύκολο για μας να έχουμε τέτοια εμπειρία στην ομάδα μας».

ΣΧΟΛΙΑ

Δημοφιλείς Ειδήσεις

To Top
Country »