BLOG

Γιατί να ψάχνεις όταν είναι διαθέσιμος ο κορυφαίος;

O MAT σχολιάζει την διαφαινόμενη αποχώρηση του Βόβορα αλλά και την κατάσταση στην ομάδα.

Καλημέρα και καλή χρονιά με υγεία να έχουμε όλοι μας, ελπίζοντας ότι το 2021 θα είναι μια τελείως διαφορετική χρονιά από τον εφιάλτη του 2020. Μακάρι να μπορέσουμε να πάρουμε τις ζωές μας πίσω και να επιστρέψουμε και στα γήπεδα που τόσο μας έχει λείψει.

Το 2021 δεν μπήκε καθόλου καλά για τον Παναθηναϊκό ή μάλλον συνέχισε το ίδιο χάλια όπως μας άφησε η προηγούμενη χρονιά. Είναι γεγονός ότι η πορεία του Παναθηναϊκού το τελευταίο διάστημα ήταν συνεχόμενα πτωτική και αυτό από μόνο του δεν σε έκανε να αισιοδοξείς για την συνέχεια. Ήττες και μια αποκαρδιωτική εικόνα μιας ομάδας που μόνο ομάδα δεν έδειχνε πάνω στο παρκε χωρίς ταυτότητα και ψυχολογία.

Να μου πείτε φταίει μόνο ο Βόβορας για αυτό; Φυσικά και όχι καθώς το έχουμε ξαναπεί ότι η ευθύνη βαραίνει πρωτίστως την διοίκηση και όχι την διοικούσα επιτροπή. Ο Παναθηναϊκός έχει διοίκηση, έστω και αμέτοχη, οπότε το μπράβο ή το ανάθεμα θα πέσει πάνω της απόλυτα λογικά. Κανείς δεν πρόκειται να τα βάλει με τους Διαμαντίδη και Αλβέρτη οι οποίοι προσπαθούν να κάνουν το καλύτερο δυνατό που μπορούν χωρίς λεφτά και χωρίς να έχουν την απαιτούμενη εμπειρία σε αυτό το πόστο.

Η εικόνα και η πορεία της ομάδας συνάδει απόλυτα με τη διοικητική αβεβαιότητα που επικρατεί για αυτό το κύριο ζήτημα είναι να αποσαφηνιστεί μέχρι το καλοκαίρι τι ακριβώς θα γίνει. Δευτέρη σεζόν με αυτό το σχήμα δεν βγαίνει και το καταλαβαίνουμε όλοι μας. Εάν ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος δεν επιθυμεί πραγματικά να επιστρέψει ενεργά τότε το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να δώσει την ομάδα με μία λογική τιμή και όχι με το ποσό των 25 εκ. που και 10 χρόνια να περιμένει αγοραστής δεν θα βρεθεί. Αν όμως δεν υπάρχει ενδιαφερόμενος τότε αφού αγαπάει αυτό το σύλλογο θα πρέπει να ενεργοποιηθεί σε πρώτη φάση οικονομικά και να στηρίξει τους Αλβέρτη και Διαμαντίδη.

Πάμε τώρα στο θέμα του προπονητή και την διαφαινόμενη απομάκρυνση του Γιώργου Βόβορα. Ο Έλληνας τεχνικός έκανε ένα μεγάλο λάθος στον σχεδιασμό του. Γέμισε την ομάδα με κατά συνθήκη άσσους και στην πραγματικότητα δεν είχε ούτε έναν καθαρό. Ακόμα και ο Μακ άσσος άσσος δεν είναι όσο χρήσιμος κι αν είναι στο ροτέισον της ομάδας. Μεγαλύτερη μπασκετική ανοησία όμως από τη βάπτιση του Σαντ Ροος σαν πλέι μέικερ είχα χρόνια να δω και μάλιστα με μια προσπάθεια να βγει όλος ο κόσμος τρελός που υποστήριζε το αντίθετο. Δεν είναι κακό πάντως να παραδεχτεί ότι δεν του βγήκε αυτό και στην ουσία χάλασε όλο τον καλοκαιρινό σχεδιασμό.

Επίσης παίκτες όπως ο Όγκαστ, ο Μπέντιλ ακόμα και ο Φόστερ που ξεκίνησε φουριόζος και κάπου χάθηκε στην πορεία, είναι απορίας άξιο γιατί αποκτήθηκαν ενώ δεν παίρνουν χρόνο συμμετοχής. Ο Όγκαστ για ποιο λόγο αποκτήθηκε αφού δεν παίζει; Ο Παπαγιάννης χρειαζόταν ένα παίκτη δίπλα του να μοιράζεται τον χρόνο και αυτή τη στιγμή παίζει μόνος του τη θέση με κάτι ψιλοβοήθειες από τον μπερδεμένο Μήτογλου που μία παίζει 4 μία 5.

Το βασικότερο πρόβλημα όμως είναι ότι ο Βόβορας δεν δείχνει ότι μπορεί να εμπνεύσει άλλο τη συγκεκριμένη ομάδα και να την κάνει να ξυπνήσει από τον αγωνιστικό λήθαργο που βρίσκεται εδώ και αρκετό καιρό. Δεδομένα λοιπόν η αλλαγή είναι αναγκαστική σε τέτοιες περιπτώσεις και είναι στατιστικώς αποδεκτό ότι πρώτος φεύγει ο προπονητής και μετά οι παίκτες. Και μια που είπα για παίκτες δεν είναι και αυτό άμοιροι των ευθυνών τους και το λέω αυτό ορμώμενος από τη συμπεριφορά του Μπέντιλ στο χθεσινό παιχνίδι. Ο Γκανέζος είχε κάνει 4 λάθη πριν καν συμπληρωθούν δύο λεπτά και η αντίδρασή του ήταν να χασκογελάει σαν παιδάκι.

Τώρα ποιος θα είναι ο αντικαταστάτης; Δύσκολο το ερώτημα αυτό για να απαντηθεί δεδομένης και της λειψανδρίας που υπάρχει στην αγορά αυτή την περίοδο. Δεδομένα αυτός που θα έρθει πρέπει να είναι καλύτερος και πιο έμπειρος από αυτόν που φεύγει, άρα με αυτό το γνώμονα πρέπει να κινηθούν οι Διαμαντίδης και Αλβέρτης. Εγώ θα τους θέσω ένα ερώτημα όμως. Μήπως να χτυπήσουν την πόρτα ενός ανθρώπου που λατρεύει και αυτούς και τον σύλλογο και να του ζητήσουν τη βοήθειά του; Ξέρω ξέρω δεν αναλαμβάνει ποτέ ομάδες στη μέση της σεζόν θα μου πείτε. Όμάδες όχι, την μεγάλη του αγάπη όμως;

ΣΧΟΛΙΑ

Δημοφιλείς Ειδήσεις

To Top
Country »