Εθνικές Ομάδες

Γόντικας: «Υψηλό κίνητρο, αλλά και θέμα τιμής για την Εθνική ομάδα»

basket.gr

Νίκη για πολλούς λόγους θέλει η Εθνική Ανδρών απέναντι στη Μεγάλη Βρετανία την Πέμπτη (30/6, 20:00) στο κλειστό της Νεάπολης Λάρισας για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023. Όπως τόνισε ο Κώστας Γόντικας, πέρα από το προφανές βαθμολογικό κίνητρο, η ελληνική ομάδα θέλει τους δύο βαθμούς για να ευχαριστήσει το κοινό που εξάντλησε τα εισιτήρια για την αναμέτρηση, αλλά και για μια άτυπη ρεβάνς για την ήττα στο Νιούκαστλ.

-Υπάρχει sold out εδώ και μέρες και ο κόσμος δείχνει να αγκαλιάζει και πάλι την Εθνική ομάδα.
«Το κίνητρο όταν παίζεις για την Εθνική ομάδα, για τη χώρα σου, είναι πάντα πολύ μεγάλο. Όμως γίνεται ακόμη μεγαλύτερο γνωρίζοντας πως την Πέμπτη το γήπεδο θα είναι κατάμεστο. Γνωρίζοντας ότι τόσες χιλιάδες άνθρωποι θα έρθουν να μας υποστηρίξουν από κοντά, μας δίνει ώθηση για να παίξουμε ακόμη πιο δυναμικά και παθιασμένα για να πάρουμε τη νίκη και να παίξουμε καλό μπάσκετ».

-Η πρόκριση στη δεύτερη προκριματική φάση έχει επιτευχθεί, αλλά ο δρόμος για τα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου είναι μακρύς, έτσι;
«Σίγουρα, χρειάζεται ακόμη μεγάλη προσπάθεια για να πάρουμε το εισιτήριο. Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι, δεν το αντιμετωπίζουμε σε καμία περίπτωση ως αγώνα διαδικαστικού χαρακτήρα. Μόνο και μόνο που τα αποτελέσματα μεταφέρονται, καταλαβαίνουμε πόση σημασία έχει να πάμε με την καλύτερη δυνατή συγκομιδή στη δεύτερη προκριματική φάση. Εκτός αυτού, δεν είχαμε καταφέρει να κερδίσουμε στο Νιούκαστλ παρότι το θέλαμε πολύ, οπότε έχουμε επιπλέον κίνητρο. Είναι-θα έλεγα-και μια υπόθεση τιμής να πάρουμε το αίμα μας πίσω απέναντι σε μια καλή ομάδα, όπως η Μεγάλη Βρετανία, που έρχεται χωρίς άγχος για να διεκδικήσει ό,τι περισσότερο μπορεί από αυτό το παιχνίδι».

-Δεν έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε τα τελευταία χρόνια την Εθνική να παίζει τέλη Ιουνίου. Για σας τους παίκτες πώς είναι αυτό;
«Και μόνο που βρισκόμαστε εδώ είναι τιμή. Όλοι θέλουμε και είμαστε εδώ. Οι διακοπές μπορούν να περιμένουν. Το κάνουμε με χαρά, είμαστε ευτυχισμένοι που εκπροσωπούμε την Ελλάδα και η διάθεση φαίνεται ακόμη κι από τις προπονήσεις. Και θα φανεί και στον αγώνα. Ελπίζουμε να δείξουμε το καλύτερο δυνατό πρόσωπο την Πέμπτη, να πάρουμε τη νίκη απέναντι στη Μεγάλη Βρετανία που τόσο χρειαζόμαστε και να ευχαριστήσουμε τον κόσμο».

ΣΧΟΛΙΑ

Δημοφιλείς Ειδήσεις

To Top
Country »