Fast Break

Η αλήθεια για Χεζόνια και ο προβληματικός σχεδιασμός

Χρόνος Ανάγνωσης: 1 λεπτό

Η στήλη Fast Break έχει δεσμευτεί από την αρχή ότι θα σας κοιτάει στα μάτια λέγοντάς σας αλήθειες όσο και αν αυτές πονάνε και έτσι θα συνεχίσει.

Πάμε λοιπόν να καταπιαστούμε με Παναθηναϊκό και δυο καυτά θέματα, τον Χεζόνια αλλά και τον φετινό σχεδιασμό της ομάδας που με άλλα σχέδια ξεκίνησε και αλλιώς καταλήγει.

Μια κατηγορία μόνος του ο Χεζόνια καθώς εκτός από ποιοτικότατος παίκτης έχει και μια… καρμική σχέση με τον κόσμο του Παναθηναϊκού. Παρατηρήσαμε με μεγάλη σπουδή αρχικά την «επίθεση» που δέχτηκε ο Κροάτης από μερίδα κόσμου στο προφίλ του για την απόφασή του να μην αποδεχτεί την πρόταση του Παναθηναϊκού. Ναι αυτού του κόσμου που τον αποθέωνε επειδή ήρθε να παίξει τσάμπα στην ομάδα της καρδιάς του. Στη συνέχεια του επεισοδίου είχαμε τον κακό μάνατζερ που επηρέασε το… παιδάκι από την Κροατία και του έβαλε το μαχαίρι στον λαιμό για να τον στείλει στο Καζάν.

Ο μόνος που δεν φταίει για όλο αυτό είναι ο ίδιος ο Κροάτης. Γιατί πρέπει να φταίει ένας παίκτης που πήρε μια επαγγελματική απόφαση όταν μάλιστα αλλά του είχαν τάξει το χειμώνα και άλλα τώρα; Ας μην έχουμε κοντή μνήμη, ο Χεζόνια το χειμώνα ήξερε για 1,1 στην τσέπη του και τώρα άκουσε για 1 εκ. με τη ρήτρα των 400.000 μέσα. Γιατί λοιπόν να φταίει ο Χεζόνια και ο μάνατζερ του και όχι ο Παναθηναϊκός που άλλαξε τα οικονομικά δεδομένα; Γιατί να είναι ο κακός ο Χεζόνια; Ο άνθρωπος πολύ απλά ήθελε να μείνει στον Παναθηναϊκό αλλά όχι στα 25 του να παίζει τσάμπα. Πόσο πιο κάτω δηλαδή να πέσει οικονομικά για να δείξει την αγάπη του για το τριφύλλι; Μην ξεχνάμε ότι είναι ένας ξένος παίκτης και όχι μεγαλωμένος στα στενά της Λεωφόρου.

Για να κλείσουμε το θέμα Χεζόνια, έπρεπε να είχαν γίνει τα πάντα να μείνει δεδομένης και της λατρείας του κόσμου προς το πρόσωπο του. Τα περί ρόλων που ακούστηκαν δεν ευσταθούν γιατί ένας πολυσύνθετος παίκτης σαν τον Κροάτη παίζει όχι μόνο στο «4» αλλά και στο «1» άμα λάχει. Ο Χεζόνια θα γυρισει στον Παναθηναϊκό όταν θα ακούσει αυτά που πρέπει και που αντιστοιχούν στο μέγεθος της ομάδας και της αγωνιστικής του αξίας.Βασικό άσσο ακούνε από πέρσι οι φίλοι του Παναθηναϊκού και βασικό άσσο δεν βλέπουνε ούτε φέτος. Το εγκληματικό λάθος που έγινε πέρσι όλη τη σεζόν και που ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να κατεβάσει την μπάλα φαίνεται ότι δεν έγινε μάθημα. Από το πήραμε το μάθημα μας και θα δώσουμε καλό συμβόλαιο σε βασικό ασσο, από τον Πέρι που ήρθε για αναπληρωματικός, περάσαμε στο ότι υπάρχει πληθώρα παικτών στα Γκαρντ και ότι ο Μπρέι κακώς κρίνεται τόσο αυστηρά. Μάλιστα το συμβόλαιο του Μπρέι αποτελεί τροχοπέδη(!) για να αποκτηθεί άλλος γκαρντ.

Τουλάχιστον από την περσινή φαρσοκωμωδία με τους 50 Γκαρντ που ήρθαν και έφυγαν και την βάπτιση του Σαντ Ροος για άσσο υπάρχει ένας Πέρι. Το λες και… upgrade έστω και αν δεν έχει δοκιμαστεί σε επίπεδο Euroleague. Και μια και πιάσαμε για επίπεδο, από τις μέχρι τώρα μεταγραφές καμία δεν έχει εμπειρία από το υψηλότερο επίπεδο με ότι αυτό συνεπάγεται. Δύσκολο το έργο του Πρίφτη να φτιάξει μια ομάδα ανταγωνιστική αλλά έχει τα φόρμα να το καταφέρει. Πάντως αν ο Παναθηναϊκός δεν διαθέσει σεβαστό ποσο για να πάρει ασσο θα έχει πάλι θέμα.

Ο Χεζονια που και καλά κουτουλούσε με Παπαπέτρου έφυγε. Σωστότατα ο Παναθηναϊκός έδωσε προτεραιότητα στον αρχηγό του που είναι και Έλληνας αλλά αυτός ο αστερίσκος μπορεί να του τινάξει τα πάντα στον αέρα και μετά θα είναι πολύ δύσκολο να γυρισει το χαρτί. Μάλιστα υπάρχει και συγκεκριμένος Έλληνας που είναι σταντ μπάι για να καλύψει πιθανή αποχώρηση του Παπαπέτρου για το ΝΒΑ. Παρεπιπτόντως το μπάι αουτ του είναι 900.000 ευρώ. Απρόσμενο δωρο 350.000 ευρώ είχε το τριφύλλι και με τον Καλαϊτζάκη και μένει να δούμε αν θα το εκμεταλλευτεί για να κλείσει τις τρύπες του.

Η δική μας σφυγμομέτρηση μάλλον δείχνει απογοήτευση και μεγάλη ανησυχία από μεριάς του κόσμου για το πως θα παρουσιαστεί ο Παναθηναϊκός. Αυτοί που πρέπει να στηρίξουν θα στηρίξουν και φέτος αλλά υπάρχουν πολλά παράπονα που κάποιος πρέπει να τα ακούσει…

Σχολια

Δημοφιλείς Ειδήσεις

To Top
Country »