BLOG

Η χρονιά του κομπάρσου τελειώνει, ώρα για επιστροφή εκεί που ανήκει!

Ο Παναθηναϊκός φέτος απέτυχε να είναι ανταγωνιστικός αλλά επιβάλλεται του χρόνου να επιστρέψει εκεί όπου ανήκει, στην ελίτ.

Όλοι είχαμε κατανοήσει εξαρχής ότι αυτή η σεζόν θα ήταν πραγματικά δύσκολη για τον Παναθηναϊκό στην Ευρωλίγκα.

Θα ήταν μια χρονιά που δεν συνάδει με το όνομα, το μέγεθος και την ιστορία του Παναθηναϊκού των 6 Ευρωπαϊκών τίτλων. Δεν ταιριάζει επίσης με την νοοτροπία που έχει γαλουχηθεί τόσα χρόνια ο κόσμος που ακολουθεί αυτό το τμήμα.

Αξίζουν τα χίλια μπράβο σε Διαμαντίδη, Αλβέρτη και Τριαντόπουλο για τη φετινή προσπάθεια αναγνωρίζοντας τους τα ελαφρυντικά της αργοπορημένης εκκίνησης το καλοκαίρι αλλά και της έλλειψης πείρας σε αυτή τη θέση. Όλοι το καλοκαίρι μίλησαν για μια Παναθηναϊκή και αξιοπρεπή προσπάθεια αλλά αυτό το 10-19 σε άλλους μπορεί να φαίνεται αξιοπρεπές βάσει μπατζετ σε άλλους όχι.

Πέρα από τα λάθη που έγιναν στον σχεδιασμό και που μπορούν να συμβούν σε οποιαδήποτε ομάδα, είναι δεδομένο ότι με προϋπολογισμό 4,5 εκ ευρώ ο Παναθηναϊκός μόνο κομπάρσος θα μπορούσε να ήταν τη φετινή Ευρωλίγκα. Αν βάλουμε στην εξίσωση και τις άδειες κερκίδες του ΟΑΚΑ μπορεί να καταλάβει εύκολα κανείς ότι χάσαμε και την μοναδική πιθανότητα να ήμασταν λίγο παραπάνω ανταγωνιστικοί.

Ας μην γελιόμαστε ο Παναθηναϊκός φέτος δεν παρουσιάστηκε ποτέ ανταγωνιστικός ακόμα κι αν τρύπησε το πολύ πολύ χαμηλό ταβάνι του. Όταν έχεις χάσει δις από τον Ερυθρό Αστέρα, από τις Βιλερμπάν, Αλμπα, Μπάγερν κτλ καταλαβαίνεις ότι ο ορίζοντάς σου ήταν πολύ κοντινός. Υπό άλλες συνθήκες αυτές οι ομάδες ούτε που θα μας έβλεπαν. Αν υπολογίσουμε και το έγκλημα να πορευτεί ο Παναθηναϊκός χωρίς έναν κανονικό και ποιοτικό πλέι μέικερ τότε μπορούμε να καταλάβουνε πολύ εύκολα αυτό το 10-19.

Ολους εμάς που έχουμε μεγαλώσει με τις επιτυχίες αυτού του τμήματος μας πονάει να την βλέπουμε στον πάτο του βαθμολογίου πίνακα. Δεν δικαιούται μια ομάδα μια χρόνια να αποτύχει; Σαφώς και δικαιούται και έχουν αποτύχει πολλές άλλες ομάδες. Το θέμα όμως είναι αυτό να είναι η εξαίρεση και όχι ο κανόνας. Ο Παναθηναϊκός είναι για να είναι ανταγωνιστικός και να πρωταγωνιστεί και όχι να γίνεται σάκος του μποξ.

Όλοι στην ομάδα λοιπόν από διοίκηση μέχρι και τους παίκτες πρέπει αρχικά να κλειδώσουν τους δυο εγχώριους φετινούς τίτλους και στη συνέχεια να χτίσουν τον Παναθηναϊκό της επόμενης σεζον. Τον Παναθηναϊκό που θα επιστρέψει εκεί όπου ανήκει και εκεί που αρμόζει η ιστορία του. Το φετινό αστείο ευτυχώς για ολους μας τελειώνει σύντομα και θα πρέπει άμεσα να σηκώσουν όλοι τους μανίκια για να οργανωθεί σωστά η ομάδα. Πρώτα από όλα θα πρέπει να ξεκινήσουν από το θέμα του προπονητή.

Το συμβόλαιο του Κάτας είναι γνωστό ότι έχει οψιόν για το καλοκαίρι και θα πρέπει να σκεφτούν όλοι πολύ καλά αν η ομάδα μπορεί να πορευθεί με τον Ισραηλινό τεχνικό ή χρειάζεται κάτι διαφορετικό, κάτι καλύτερο ενδεχομένως. Άλλωστε το καλοκαίρι ο Ομπράντοβιτς και πιθανότατα ο Ιτουδης θα είναι διαθέσιμοι στην αγορά. Και δεν είναι δυο τυχαία ονόματα καθώς εκτός από εξαιρετικοί προπονητές έχουν και ένα διαφορετικό δέσιμο με τον σύλλογο. Μήπως λοιπόν είναι η ευκαιρία αυτό το καλοκαίρι και δεν πρέπει να πάει χαμένη;

Το σίγουρο είναι ότι ο Παναθηναϊκός δεν αντέχει δεύτερη χρονιά αυτή την εικόνα και αυτή την παραίτηση. Ο Παναθηναϊκός δεν έχει μάθει ποτέ να πετάει λευκή πετσέτα και απαγορεύεται να το ξανακάνει. Ο Παναθηναϊκός του χρόνου πρέπει να ξαναμπεί στις γνωστές ράγες που οδηγούν στην οκτάδα και στο Φαίναλ Φορ. Αυτός είναι ο Παναθηναϊκός μας και αυτόν θέλουμε.

ΣΧΟΛΙΑ

Δημοφιλείς Ειδήσεις

To Top
Country »