Fast Break

Ιούνιος, ο μήνας της καθιερωμένης μιζέριας και γκρίνιας

Να μαστε πάλι σε έναν ακόμα Ιούνιο μετά την λήξη του πρωταθλήματος με τον κόσμο του Παναθηναϊκού να είναι στα κάγκελα. Η κατάκτηση ενός ακόμα πρωταθλήματος έδωσε τη θέση της στην μιζέρια και την γκρίνια. Μια βόλτα αν κάνει κανείς άλλωστε στα social media θα το διαπιστώσει.

Πραγματικά υπήρχε κάποιος που να μην το έβλεπε να έρχεται όλο αυτό; Είναι σαν να λέμε η συνήθεια που έγινε λατρεία κάθε χρόνο τέτοια εποχή. Έχει αναρωτηθεί όμως κανείς ακόμα και μέσα από την ομάδα γιατί υπάρχει αυτό το κλίμα μεταξύ των φιλάθλων του Παναθηναϊκού;

Μάλλον όχι γιατί αν το είχε αντιληφθεί θα είχε κάνει κάτι διαφορετικό ώστε να το αποτρέψει. Προσοχή, εδώ δεν λέμε ότι όλες οι αντιδράσεις του κόσμου ότι είναι σωστές και ούτε ότι η ομάδα τα κάνει όλα λάθος. Υπάρχουν όμως πραγματάκια που ρίχνουν αλάτι στην πληγή ενός κόσμου που κι αν έχει στηρίξει αυτό το τμήμα αλλά νιώθει προδομένος.

Νιώθει προδομένος από τον ιδιοκτήτη της ΚΑΕ που από πέρσι δεν μετέχει και δεν συνεισφέρει οικονομικά, νιώθει απογοητευμένος από μια εξευτελιστική σεζόν για την ιστορία της ομάδας στην Ευρωλίγκα, νιώθει κουρασμένος από τις συνεχείς παλινωδίες των τελευταίων ετών που οδηγούν μακριά από τα Φάιναλ Φορ. Αυτό που εξοργίζει όμως τον κόσμο του Παναθηναϊκού, αν έχουμε πιάσει καλά το στίγμα, είναι όταν πάνε να τον κοροϊδέψουν επικοινωνιακά ή δεν ακούν την επιθυμία του.

Τι ήταν το πρώτο πράγμα που έκανε ο Παύλος Γιαννακόπουλος; Μα φυσικά άκουγε τον κόσμο της ομάδας γιατί αν δεν ακούσεις τον κόσμο ποιον θα ακούσεις; Ο κόσμος δεν είναι εκεί για να στηρίξει την ομάδα με τη φωνή του; Ο κόσμος δεν είναι εκεί να στηρίξει οικονομικά με τα χιλιάδες διαρκείας και απλά εισιτήρια που έχει εξαφανίσει τόσα χρόνια; Αυτός ο κόσμος λοιπόν έχει δικαίωμα να ακουστεί.

Όταν λοιπόν εδώ και χρόνια ο σφυγμός του κόσμου λέει Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ο Σέρβος είναι ελεύθερος και το μόνο που παίρνει σαν απάντηση είναι ένα “Δεν έχουμε μιλήσει με τον Ομπράντοβιτς και το θεωρούμε δύσκολο“, τότε είναι πραγματικά σαν να προκαλεί όλη αυτή την γκρίνια. Ο κόσμος θέλει καθαρές εξηγήσεις και ειλικρίνεια και πάλι θα είναι δίπλα στην ομάδα αλλά στο θέμα Ζοτς υπάρχουν μεγάλα κενά και πάρα πολλά γιατί.

Όταν ο κόσμος τόσα χρόνια φωνάζει μην καθυστερείτε τον σχεδιασμό, έχοντας παράδειγμα το περσινό χάλι, και βλέπει πάλι να πάει να τελειώσει ο Ιούνιος αλλά να μην υπάρχει ακόμα προπονητής στην ομάδα, τότε θα πυροδοτηθεί η γκρίνια και η μιζέρια.

Όταν ο κόσμος ακούει ότι ο Παναθηναϊκός συζητάει εδώ και μήνες με τους παίκτες που λήγουν τα συμβόλαιά τους αλλά διαβάζει για επίσημη πρόταση πριν δυο μέρες στον Μήτογλου και αφού έχει εμπλακεί η Αρμάνι τότε δεν θα εξοργιστεί; Και δεν έχει να κάνει συγκεκριμένα με τον Μήτογλου άλλωστε η αγορά ορίζει τα πάντα. Έχει να κάνει με το πως ο Παναθηναϊκός κάνει τον προγραμματισμό του σαν ομάδα και πως το περνάει επικοινωνιακά στον κόσμο βάζοντας το ένα αυτοκαλάθι μετά το άλλο. Ακόμη και η αντιπρόταση που άγγιξε το 1 εκ. ετησίως πιο πολύ σαν σπασμωδική κίνηση φάνηκε γιατί η ομάδα είναι στα σχοινιά παρά σαν προϊόν ώριμης μπασκετικής σκέψης και οργάνωσης.

Εν κατακλείδι πολλές φορές ο κόσμος μπορεί να είναι υπερβολικός, να πει κάτι πάνω στα νεύρα του αλλά αν μπορέσει κάποιος να αποκωδικοποιήσει αυτή τη συμπεριφορά του ίσως καταλάβει τι πραγματικά τον ενοχλεί. Άλλωστε όπως είχε δηλώσει ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, “Είμαι χαρούμενος γιατί οι οπαδοί του Παναθηναϊκού είναι έξυπνοι και καταλαβαίνουν τα πάντα.”

ΣΧΟΛΙΑ

Δημοφιλείς Ειδήσεις

To Top
Country »