BLOG

Κάθε πέρσι και καλύτερα…

Ξεκίνησε επιτέλους η ευρωπαϊκή , αγωνιστική δράση μετά την διακοπή για κάποιες εγχώριες διοργανώσεις . Το πρώτο παιχνίδι μετά την διακοπή ήταν πολύ δύσκολο , απέναντι στην Εφές , στην Κωνσταντινούπολη . Η Εφές ξεκίνησε την χρονιά κάπως νωθρά , όχι όπως μας είχε συνηθίσει , έπαιξαν βέβαια ρόλο και οι τραυματισμοί , αλλά τελευταία έχει ανέβει επικίνδυνα. Δύσκολη αποστολή , αλλά ο Ολυμπιακός είχε χρόνο να προετοιμαστεί , φάνηκε όμως ότι δεν τον εκμεταλλεύτηκε και έφτασε τις 5 σερί ήττες (76-53) .

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε πολύ καλά το ματς στην πρώτη περίοδο βάζοντας 26 πόντους , x-factor ήταν και πάλι ο Λαρεντζάκης , ο οποίος φαίνεται πως εδραιώνεται σιγά σιγά στους υπολογίσιμους παίκτες για την EuroLeague . Ο Λάρυ σκόραρε , δημιούργησε , παρέσυρε και τους υπόλοιπους και κυρίως με τον Σλούκα και τον Βεζενκοφ , κατάφεραν να κάνουν την Εφές άφαντη μέσα στο γήπεδο , και μετά από τα πρώτα 10′ … Αρμαγεδδών !

Στα υπόλοιπα 30′ λεπτά ο Ολυμπιακός έβαλε έναν παραπάνω πόντο από ότι μόνο στα πρώτα 10′ , δηλαδή 27 , μόνο και μόνο αυτό τα λέει όλα , αργές κινήσεις , αβίαστα λάθη και πάλι , βούτυρο στο ψωμί της Εφές . Καμιά συγκέντρωση , όλη την ώρα ντρίπλες , λες και έκαναν διαγωνισμό ποιος θα κάνει πιο πολλές . Οι παίκτες έχαναν την μπάλα , κουτουλούσαν μεταξύ τους , στα προ-μίνι αυτά δεν θα τα βλέπαμε . Ο χειριστής σήμερα πάλι φάνηκε ότι λείπει , όπως επίσης σήμερα άφαντοι ήταν και οι ψηλοί του Ολυμπιακού , στο σύνολο έβαλαν 7 πόντους και αυτούς με το ζόρι. Στο σημερινό παιχνίδι βέβαια έλειπε και κάτι ακόμα , οι πρωταγωνιστές , Σλούκας , Σπανούλης , Πρίντεζης δεν μπόρεσαν να πάρουν την ομάδα στην πλάτη τους , εν αντιθέσει με τον Λάρκιν που έκανε πάρτι . Ευτυχώς σήμερα ο Ολυμπιακός έπαιζε ποδόσφαιρο με την Αϊντχόφεν και κάπως αυτό έσωσε την κατάσταση …

Πρέπει επιτέλους να πούμε μια λέξη απαγορευμένη για τις μεγάλες ελληνικές ομάδες , αλλά πλέον με τα νέα οικονομικά δεδομένα απαραίτητη : Rebuilding . Ο Ολυμπιακός πρέπει να αρχίσει να στήνει την ομάδα του για την νέα χρονιά , να διώξει κάποιους παίκτες και να πάρει κάποιους άλλους , ώστε να τους δοκιμάσει και αν είναι ικανοί να μείνουν και του χρόνου . Η χρονιά , κακά τα ψέματα , είναι χαμένη , άρα δεν ωφελεί σε τίποτα να κρατήσει η ομάδα μέχρι το τέλος παίκτες , που και όρθιους να τους βάλεις να κοιμηθούν , θα αποτύχουν και να τους διώξει το καλοκαίρι . Εφόσον ο Ολυμπιακός δεν διεκδικεί απολύτως τίποτα , τουλάχιστον ας χρησιμοποιήσει αυτά τα παιχνίδια για να δώσει την ευκαιρία μ σε 2-3 καινούργιους παίκτες , να πάρουν ένα συμβόλαιο στην ομάδα για του χρόνου . Επίσης ο Ολυμπιακός δεν είναι ομάδα χωρίς μέλλον , έχει νέους παίκτες , νεαρούς , ελπιδοφόρους , Έλληνες παίκτες , ας πάρουν μια ευκαιρία και αυτοί . Φυσικά ο Ολυμπιακός δεν πρέπει να κατεβάζει ομάδες ανάγκης ή να παίζει με τα “δεύτερα” , αλλά τουλάχιστον οι μικροί μας να πάρουν λίγο χρόνο συμμετοχής , οι Ισπανοί είναι χαζοί που τους βάζουν στην EuroLeague από τα 16-17?

Υ.Γ.1 Ο coach Μπαρτζώκας πρέπει να δώσει και ο ίδιος απαντήσεις , για την εικόνα της ομάδας αλλά και για τις επιλογές του . Αυτό όμως πρέπει να καταλάβουμε ότι πρέπει να το κάνει στο παρκέ μαζί με τους παίκτες του , όχι στους δημοσιογράφους .

Υ.Γ.2 Πάλι σήμερα ο Βασίλης , ο αρχηγός , δεν χρησιμοποιήθηκε σωστά…

ΣΧΟΛΙΑ

Δημοφιλείς Ειδήσεις

To Top
Country »