BLOG

Κατώτερος των χαμηλών προσδοκιών

Ο πρώτος γύρος τελείωσε και σίγουρα η γεύση που μας αφήνει είναι πικρή.

Ο πρώτος γύρος τελείωσε και σίγουρα η γεύση που μας αφήνει είναι πικρή. Το καλό είναι πως δεν περιμέναμε μεγάλα πράγματα έτσι κι αλλιώς από την ομάδα, το κακό βέβαια είναι ότι ο Παναθηναϊκός σε αυτό τον πρώτο γύρο εμφανίστηκε κατώτερος των ήδη χαμηλών προσδοκιών.

Το καλοκαίρι ο Κοουτς και οι άνθρωποι που έχουν αναλάβει να τρέξουν την ομάδα δεν είπαν μεγάλα λόγια ούτε υποσχέθηκαν τίτλους διακρίσεις και προκρίσεις. Στάθηκαν μόνο στο ότι θα δημιουργήσουν μια ομάδα που θα παλεύει κάθε Ματς και που θα αρνείται να χάνει. Ε λοιπόν αυτό είναι η μεγαλύτερη αποτυχία αυτής της ομάδας έως τώρα, που πλην ελάχιστων εξαιρέσεων έχει χάσει τα περισσότερα ματς με κατεβασμένα χέρια ενώ σε αρκετά άργησε να ξυπνήσει και στο τέλος δεν τα κατάφερε όπως και στο χθεσινό ματς στο Βελιγράδι. Είναι ευθύνη προπονητή; Κακών επιλογών; Κακής νοοτροπίας των παιχτών; Δεν το γνωρίζω στο 100%, ωστόσο δίνω το μεγαλύτερο μερίδιο στον προπονητή ο οποίος ήταν αυτός που έκανε τις επιλογές παιχτών & διαχειρίστηκε την ομάδα και την ψυχολογία της. Δεν ξέρω τι έχετε δει εσείς και τι πίστευε ότι θα διορθώσει στο δεύτερο γύρο, πάντως εγώ βλέπω μια ομάδα που όσο περνάει ο καιρός αντί να δένει γίνεται ολοένα και πιο ασύνδετη. Δεν βλέπω να υπάρχει σταθερότητα στο ροτέϊσον, δεν βλέπω να δίνονται οι ευκαιρίες στα νέα παιδιά, ενώ υπάρχουν παίχτες που ουσιαστικά έχουν «καεί» και δύσκολα θα επιστρέψουν ( Φοστερ, Ογκαστ). Παιδιά που θυμίζω ότι είναι αποκλειστικά επιλογές του Κοουτς.

Κάθε ματς είναι αποκλειστικά ένα One man show είτε για τον Νεντοβιτς είτε για τον Παπαπετρου. Έτσι προσπαθεί ο παναθηναικος να κερδίσει τα ματς τον τελευταίο καιρό.Με αυτό τον τρόπο όμως ματς θα κερδίσεις μια φορά( Αρμανι) και όχι συνέχεια.


Ο Κοουτς Βόβορας έχει πολύ δουλειά μπροστά του και ελάχιστο χρόνο για να μπορέσει να αλλάξει την κατάσταση, έτσι ώστε ο Παναθηναϊκός να μην γνωρίσει πρωτόγνωρα βαρομετρικά χαμηλά. Ας μην κρυβόμαστε ο Παναθηναϊκός αντικειμενικά παίζει το χειρότερο μπάσκετ απ´ όλες τις ομάδες τις διοργάνωσης, ακόμα και από την Χίμκι η οποία προσφέρει αρκετό θέαμα μπροστά και ορισμένες φορές παίζει όμορφο επιθετικό μπάσκετ, απλά η ομάδα του Κουρτινάιτις παίζει μόνο στο μισό παρκέ…στο άλλο μισό παίζουν οι σκιές τους. Από πλευράς μπάσκετ λοιπόν σίγουρα ο Παναθηναϊκός παίζει το χειρότερο καθώς είναι μέτριος επιθετικά και τραγικός πίσω.


Υγ: Η κατάσταση με τον Φοστερ φαίνεται να είναι χωρίς επιστροφή. Δεν βλέπω τον λόγο να παραμένει ένας παίχτης στην ομάδα που έχει καεί ψυχολογικά και ο προπονητής δεν φαίνεται ούτε να τον πιστεύει ούτε να του δίνει τις ευκαιρίες. Ίσως έχουμε εξελίξεις τις επόμενες μέρες.
Υγ1: Η υπόθεση με τον Όγκαστ είναι λίγο περίεργη. Ήρθε στην ομάδα μετά από μια δυνατή διετία με μια καλή ομάδα στην Τουρκία και ουσιαστικά ο Κοουτς δεν τον εμπιστεύτηκε ποτέ. Ακόμα και στα φιλικά έπαιζε ελάχιστα και φαινόταν ότι δεν του κάνει. Ποτέ δεν αισθάνθηκε χρήσιμος στην ομάδα και όταν άρχισε να βρίσκει ρυθμό κόλλησε τον ιο και μετά τραυματίστηκε. Παρόλο τις δηλώσεις ο παίχτης είναι αγωνιστικά εντάξει αλλά δεν παίζει γιατί δεν είναι έτοιμος όπως λένε στην ομάδα..και ρωτάω εγώ, γιατί όταν ήταν εντάξει αγωνιστικά έπαιζε; Εφόσον δεν τους έκανε λοιπόν γιατί τον επέλεξαν το καλοκαίρι;
Υγ2: Το αστείο με τον Σαντ-Ρος και τον άσσο πρέπει να τελειώσει άμεσα. Το παιδί ούτε είναι ούτε πρόκειται να γίνει ποτέ Point Guard. Είναι ένα Small forward/
shooting guard με έφεση στην άμυνα και αρκετά καλή δημιουργία αλλά από την θέση τρία και ενίοτε από την θέση δυο. Εφόσον λοιπόν η ομάδα δεν μπορεί να τον αντικαταστήσει ας τον περάσει μπακ απ του Παπαπέτρου και του Νέντοβιτς και ας δοθεί ο χρόνος που πρέπει στον νεαρό Καλαϊτζάκη.
Υγ3: Αρχηγός και τώρα και στο μέλλον


Follow me @real_jimmygreen


ΣΧΟΛΙΑ

Δημοφιλείς Ειδήσεις

To Top
Country »