Συνέντευξη

Ο Ελάιζα Μήτρου-Λόνγκ αποκλειστικά στο Totalbasket.gr: «Πολύ ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα Ελλάδας – Όνειρό μου το ΝΒΑ»

Το Totalbasket.gr είχε την τιμή να επικοινωνήσει με τον Ελάιζα Μήτρου-Λόνγκ ο οποίος πρόσφατα υπέγραψε στον Απόλλων Πατρών Oscar. Έτσι ο Βαγγέλης Γεντίκης και ο Ελάιζα Μήτρου-Λόνγκ είχαν μια ενδιαφέρουσα συζήτηση αναφορικά με τις εντυπώσεις του από την Ελλάδα, την εμπειρία του στο NCAA, την φετινή του μεταγραφή αλλά και τα μελλοντικά του σχέδια!

Πάμε να δούμε τι είπε αποκλειστικά στο Totalbasket.gr:

-Ποιες είναι οι εντυπώσεις σου από την Ελλάδα;

“Μου αρέσει εδώ. Για να είμαι ειλικρινής, όταν ήμουν εδώ τον πρώτο χρόνο ήμουν νευρικός και ένιωθα εκτός τόπου και χρόνου, αλλά τώρα νιώθω ότι αυτό είναι το δεύτερο μου σπιτι. Οι ρίζες μου είναι από εδώ με τη μητέρα μου να είναι Ελληνίδα. Αγαπώ την Ελλάδα και τους ανθρώπους, είναι πολύ καλοί και φιλόξενοι. Ο τόπος είναι όμορφος και υπάρχει μια καλή ισορροπία μεταξύ ζωής και φύσης”.

-Πώς ήταν η εμπειρία σου στο NCAA;

“Η εμπειρία μου στο NCAA ήταν μοναδική, με πολλά σκαμπανεβάσματα, δοκιμασίες και δυσκολίες, αλλά όλα έγιναν για μια μεγαλύτερη εικόνα. Είμαι ευτυχής και ευλογημένος που πέρασα όσα πέρασα σε όλα τα κολέγια που με συνόδευαν και επίσης έκανα πολλές καλές σχέσεις μέσα από το ταξίδι μου στο κολέγιο”.

-Ποιοι είναι οι στόχοι με τον Απόλλων και πώς πήρες την απόφαση να πας εκεί;

“Ο κύριος στόχος μου είναι να συμβάλλω για να νικήσουμε τα παιχνίδια και να συνδέομαι με τους συμπαίκτες μου εντός και εκτός γηπέδου όσο το δυνατόν περισσότερο. Αυτό που με παρακίνησε να ενταχθώ σε αυτή την ομάδα είναι ότι βρίσκεται σε ένα καλό πρωτάθλημα με καλό ανταγωνισμό και επίσης το προπονητικό τιμ μου έδωσε την ευκαιρία όχι μόνο να με αφήσει να παίξω γι’ αυτούς και γι’ αυτόν τον οργανισμό, αλλά επίσης γνωρίζει ότι προερχόμουν από τραυματισμό και με δέχτηκαν με εμπιστοσύνη. Αυτό είναι που με κινητοποιεί καθημερινά και το εκτιμώ πολύ”.

-Έχεις προετοιμαστεί ψυχολογικά για το ντεμπούτο σου απέναντι στον Παναθηναϊκό;

“Εμπιστεύομαι τη δουλειά που γίνεται και στο τέλος της ημέρας μένει το μπάσκετ. Υπάρχουν σπουδαίες ομάδες, αλλά αυτές είναι οι ομάδες με τις οποίες θέλεις να παίζεις και να ανταγωνίζεσαι”.

-Ποια στοιχεία του παιχνιδιού σου θέλεις να βελτιώσεις;

“Θα ήθελα να βελτιώσω τα πάντα στο παιχνίδι μου, νομίζω ότι πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης, ειδικά μετά από τραυματισμό. Θέλω να γίνω πιο δυνατός κατά τη διάρκεια της off-season και να δουλέψω πάνω σε όλα”.

-Τι σχέδια έχεις για το μπασκετικό σου μέλλον;

“Τα μελλοντικά μου σχέδια ως μπασκετμπολίστας είναι να παίξω στο υψηλότερο επίπεδο που υπάρχει τόσο εδώ στην Ευρώπη όσο και στο να διεκδικήσω τελικά μια θέση σε ομάδα του ΝΒΑ. Αλλά πρώτα νομίζω ότι το να παίζω στο υψηλότερο επίπεδο στην Ευρώπη είναι το επίκεντρο της προσοχής μου αυτή τη στιγμή”.

-Ποιο είναι το όνειρο σου ως επαγγελματίας;

“Το όνειρό μου είναι όχι μόνο να παίξω στο υψηλότερο επίπεδο αλλά και να έχω αντίκτυπο σε αυτά τα επίπεδα όταν παίζω. Να αφήσω κάτι που τα παιδιά μου και αυτοί που με στήριξαν κατά τη διάρκεια της διαδρομής μου θα μπορούσαν να κοιτάξουν και να δουν ότι με τις θυσίες και τη σκληρή δουλειά που έχει γίνει, μπορείς να πετύχεις ή να φτάσεις σε ύψη. Οι άνθρωποι δεν ήξεραν ποτέ ότι θα γίνεις πλούσιος με τη βοήθεια του Θεού και του χρόνου”.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Ελάιζα Μήτρου-Λόνγκ που αφιέρωσε λίγο από τον πολύτιμο του χρόνο για την συνέντευξη στο Totalbasket.gr και να του ευχηθώ καλή σεζόν με υγεία. Επίσης να ευχαριστήσω και τον Απόλλων Πατρών Oscar για την άδεια που μας έδωσε.

ΣΧΟΛΙΑ

Δημοφιλείς Ειδήσεις

To Top
Country »