BLOG

Ο Μέικον «χτύπησε» το «καμπανάκι» της σεζόν

Πριν ξεκινήσω στα του Παναθηναϊκού

Καλώς σας βρήκα (και) στον διαδικτυακό χώρο του totalbasket. Καλά να είμαστε, υγεία να έχουμε και θα τα λέμε αρκετά συχνά όσον αφορά τα τεκταινόμενα στις τάξεις των «πρασίνων» κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Δεκτός φυσικά ο διάλογος και η συζήτηση για τα πάντα. Άλλωστε έχουμε την πορτοκαλί μπάλα για να μας ενώνει και όχι για να μας χωρίζει.

Πάμε, λοιπόν: ΠαναθηναϊκόςΖενίτ. Δεν είχαμε εικόνα από το φιλικό. Ούτε τηλεοπτική, αλλά ούτε και δια ζώσης, όπερ και σημαίνει ότι δεν μπορούμε να παραθέσουμε και πολλά πράγματα από τα όσα διαδραματίστηκαν στο κλειστό του ΟΑΚΑ. Παρόλα αυτά θα προσπαθήσουμε να αποκωδικοποιήσουμε μερικά πράγματα ξεκινώντας από το άσχημο της βραδιάς. Τον τραυματισμό του Ντάριλ Μέικον στις αρχές τις 3ης περιόδου.

Δεν εξετάζω εάν πρόκειται για κάτι το σοβαρό ή όχι. Θα φανεί τις επόμενες ώρες ελπίζοντας ότι ο Αμερικανός γκαρντ θα την… βγάλει «καθαρή». Εξετάζω μόνο το γεγονός. Και τι εννοώ με αυτό. Είναι γνωστό ότι ο Παναθηναϊκός έχει ένα «κενό» στις θέσεις των γκαρντ, το οποίο έγινε ακόμα μεγαλύτερο μετά το αιφνίδιο «αντίο» του Τι Τζέι Μπρέι ο οποίος εν μία νυκτί αποφάσισε να παρατήσει το μπάσκετ για να ασχοληθεί με άλλες δραστηριότητες.

Γούστο του και καπέλο του. Όμως το πρόβλημα στις τάξεις του Παναθηναϊκού, δεν είναι μόνο ποιοτικό στις θέσεις των γκαρντ, αλλά κυρίως ποσοτικό. Ειδικά στην περίπτωση που, χτύπα ξύλο, υπάρξουν άλλα προβλήματα κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Πολλώ δε μάλλον από τη στιγμή που κανείς, μα κανείς, δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι ο Νεμάνια Νέντοβιτς θα «βγάλει» όλη τη χρονιά ή έστω ένα 80% με 85% των αγώνων. Τι θα κάνει ο Παναθηναϊκός σε μια τέτοια περίπτωση; Ναι, σωστά μαντέψατε. Θα είναι «επί ξύλου κρεμάμενος» καθώς η Euroleague δεν… χαρίζει κάστανα και θα είναι «αμείλικτη» για όλες τις ομάδες.

Αν μη τι άλλο η εικόνα του Μέικον να αποχωρεί υποβασταζόμενος από το ΟΑΚΑ λίγο μετά την έναρξη της 3ης περιόδου όχι μόνο «λαχτάρησε» τον Δημήτρη Πρίφτη, αλλά χτύπησε τα πρώτα «καμπανάκια» σε περίπτωση που υπάρξει ανάλογη εικόνα μετά την έναρξη των επίσημων αγώνων. Τώρα θα μου πείτε «καλά ρε φίλε, όλες οι ομάδες δεν θα έχουν προβλήματα τραυματισμών;» Ενδεχομένως και εκείνες να έχουν ωστόσο οι περισσότερες που θα πάρουν μέρος στην EuroLeague βρίσκονται -βάσει και των budget- ένα σκαλί πιο πάνω (άλλες και δύο και τρία σκαλιά) από τους «πράσινους» όσον αφορά το «βάθος» και την ποιότητα με αποτέλεσμα να μπορούν να κρύψουν καλύτερα τα όποια προβλήματα παρουσιαστούν.

Στον Παναθηναϊκό δεν θα υπάρχει αυτή η πολυτέλεια. Κάτι που κάνει ακόμα πιο επιτακτική την ανάγκη για την απόκτηση ενός γκαρντ. Έστω και αν ο Πρίφτης θα πρέπει σε «φουλ ρόστερ» να ικανοποιήσει τους πάντες και να τους δίνει χρόνο συμμετοχής. Άλλωστε το «τριφύλλι» έχει και παίκτες (όπως οι Παπαγιάννης, Φλόιντ, Έβανς) οι οποίοι «χρειάζονται» έναν δημιουργικό point guard προκειμένου να γίνουν ακόμα πιο χρήσιμοι στην επίθεση. Ποντάρω ότι ο Παναθηναϊκός θα πάρει γκαρντ. Και ίσως αυτός ο τραυματισμός (ξαναλέω χωρίς να παίζει ρόλο το μέγεθος της ζημιάς) να επισπεύσει κάπως τις διαδικασίες.

Όσο για το φιλικό; Κρατήστε την αμυντική διάθεση που υπήρχε καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα (68 πόντοι παθητικό σε 40 λεπτά από τη στιγμή η Ζενίτ είχε «ρίξει» 100άρα στην ΤΣΣΚΑ), την αντίδραση παρά τις απουσίες στο δεύτερο ημίχρονο (εκτός των Παπαπέτρου, Νέντοβιτς, μην ξεχνάτε και τον Μέικον που τραυματίστηκε) όπως και την εξαιρετική εμφάνιση των Πέρι και Κασελάκη. Ήταν ένα εξαιρετικό τεστ για τον Παναθηναϊκό καθώς «μέτρησε» τις δυνάμεις του σε μια ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ομάδα…  

ΣΧΟΛΙΑ

Δημοφιλείς Ειδήσεις

To Top
Country »