BLOG

Ο Παναθηναϊκός θέλει ποιοτικούς first pass PG και “4-5”

Το θέμα Χεζόνια λοιπόν έληξε και έτσι ο Παναθηναϊκός πέτυχε κατά 50% το στόχο του να κρατήσει στο ΟΑΚΑ αναλλοίωτη την τετράδα του κορμού του. Δεν το λες και επιτυχία αλλά δεν μπορείς να το πεις και αποτυχία δεδομένων των πενιχρών και φέτος εσόδων. Η έκπληξη ήταν ότι έφυγαν εκείνοι που μάλλον φάνταζαν οι πιο πιθανοί να μείνουν, για τους δικούς τους λόγους ο καθένας.

Ο Παναθηναϊκός οφείλει τάχιστα να προχωρήσει όμως και δεν μπορεί να κοιτάει πίσω γιατί αν το κάνει αυτό θα έχουμε πάλι τα αποτελέσματα του περσινού σχεδιασμού. Ο σχεδιασμός αυτή τη στιγμή έχει βασικά κενά τα οποία χρειάζονται ποιοτικές λύσεις και όχι ημίμετρα. Με δεδομένο λοιπόν ότι ο Παναθηναϊκός έδινε 1 εκατ. ευρώ στον Χεζόνια (μαζί με τη ρήτρα) και ότι ο Μπρέι, που θέλει να απαλλαγεί, εισπράττει 200-250 χιλ. ευρώ, τότε βγαίνει στην αγορά με τα συγκεκριμένα χρήματα για να πάρει έναν βασικό PG και ένα έμπειρο παίκτη στις θέσεις 4-5.

Το γεγονός ότι οι Χέιζ και Ουόλτερς βρίσκονται στη λίστα του Παναθηναϊκού είναι δεδομένο και σας έχουμε ενημερώσει έγκαιρα μέσα από το totalbasket.gr. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι οι συγκεκριμένες επιλογές είναι οι ενδεδειγμένες για την περαιτέρω στελέχωση του υπάρχοντος ρόστερ όχι αποκλειστικά λόγω ποιότητας αλλά και τεχνικών χαρακτηριστικών δεδομένων εκείνων που προϋπάρχουν στην ομάδα. Πάμε να τα δούμε όμως ανα θέση.

Γιατί όχι Ουόλτερς για βασικός άσσος

Ο Παναθηναϊκός έχει ήδη αποκτήσει τον Κέντρικ Πέρι για αναπληρωματικό PG και με δεδομένη τη υπόλοιπη περιφέρειά του (Μέικον, Νέντοβιτς) το σίγουρο είναι ότι υστερεί σε ύψος. Σε τι άλλο υστερεί; Μα σε αμυντική αντίληψη και ικανότητα αλλά και το βασικότερο σε first pass playmaking. Αυτό είναι άλλωστε κάτι που του έλειπε και πέρσι και τα αποτελέσματα γνωστά. Τι από όλα αυτά έχει σαν παίκτης ο Ουόλτερς; Τίποτα απολύτως χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι κακός παίκτης. Το θέμα είναι ο ρόλος για τον οποίο θα πάρεις κάθε παίκτη και ο λευκός Αμερικανός είναι ο ιδανικός bench PG για ομάδες επιπέδου Παναθηναϊκού. Ξέρετε τι είναι το μόνο που έχει ο Ουόλτερς και δεν έχει καμία από τις μέχρι τώρα μεταγραφές του Παναθηναϊκού; Εμπειρία από το επίπεδο της Euroleague. Αρκεί αυτό για να χρηστεί βασικός κουμανταδόρος; Μάλλον όχι.

Για να το κάνουμε πιο απλό, ο Παναθηναϊκός χρειάζεται έναν ψηλό και κοντρολαρισμένο γκαρντ, που να λειτουργεί με το μυαλό και όχι το ένστικτο, που να έχει σαν πρώτη σκέψη την δημιουργία για την ομάδα και όχι το σκορ από ατομική προσπάθεια και να είναι καλός στην άμυνα. Θα ρωτήσει κανείς υπάρχουν τέτοιοι; Μα φυσικά υπάρχουν και δεν γίνεται κάθε χρόνο να βρίσκουν όλες οι ομάδες και ο Παναθηναϊκός όχι. Ακόμη και ο παλιόφιλος από πέρσι Λορένζο Μπράουν ξαναβγήκε στην αγορά αλλά τον πήρε η Ούνικς. Πρέπει στον Παναθηναϊκό να καταλάβουν πόσο κομβική είναι η συγκεκριμένη θέση και αδυνατώ να κατανοήσω πως ο Δημήτρης Πρίφτης θα ήθελε για βασικό άσσο έναν παίκτη που πέρσι στην Ούνικς δεν τον εμπιστευόταν ιδιαίτερα με τους μέσους όρους του σε χρόνο και στατιστικά να είναι πολύ χαμηλοί. Σε αυτά να προσθέσω και το ότι ο παίκτης είναι επιρρεπής στους τραυματισμούς.

Γιατί όχι 4-3 αλλά 4-5

Ψηλά στη λίστα για τη θέση στο 4 είναι ο Χέιζ, ένας παίκτης γνωστός από το επιτυχημένο πέρασμα στην Ζαλγκίρις. Ο παίκτης ήταν στόχος και πριν τον Οκάρο Ουάιτ αλλά αυτή την περίοδο προσπαθεί να πετύχει μια καλή τύχη στο ΝΒΑ. Ο συγκεκριμένος παίκτης είναι ένα τεσσάρι που κατεβαίνει στο 3 και παρόλη την ποιότητά του δεν είναι ακριβώς ο παίκτης που θέλει ο Παναθηναϊκός για να κουμπώσει την γραμμή των ψηλών του.

Στη θέση “3” ο Παναθηναϊκός είναι υπερπλήρης με Παπαπέτρου, Σαντ Ροος και Κασελάκη αν μείνει και πρέπει να κοιτάξει διαφορετικά. Η έλλειψη υπάρχει στο 4-5 δεδομένου ότι ο Φλόιντ είναι ένα στοίχημα και ο τρίτος Έλληνας που θα έρθει (όποιος και να είναι) θα έχει ρόλο στην Basket League. Σε αυτό να προσθέσουμε και το γεγονός ότι έτσι όπως δομείται το ρόστερ θα έχει 8 ξένους με αποτέλεσμα 2 να είναι εκτός και τον Φλόιντ να είναι ένας υποψήφιος. Επομένως θα πρέπει ο παίκτης που θα έρθει να παίρνει αρκετά λεπτά στο “5”, ένας παίκτης τύπου Έισι ή Ο΄Κουίν.

Υ.Γ Ο Παναθηναϊκός πρέπει να απαντήσει μετά την απώλεια του Χεζόνια και αγωνιστικά αλλά και επικοινωνιακά.

ΣΧΟΛΙΑ

Δημοφιλείς Ειδήσεις

To Top
Country »