BLOG

Όταν ο Ζοτς είναι ελεύθερος, απλά του ανοίγεις την πόρτα

Παναθηναϊκός και Ζέλικο Ομπράντοβιτς χώρισαν κακώς το 2012 και είναι σαν μία σχέση που στην πραγματικότητα κανείς δεν ξεπέρασε τον άλλο. Αν θέλουμε να είμαστε δίκαιοι και οι δύο ζημιώθηκαν από αυτό το διαζύγιο άλλος πιο πολύ άλλος πιο λίγο.

Ο Παναθηναϊκός από το 2012 ξέχασε τι πάει να πει Final Four και όσο και αν για αυτό έχουν συμβάλλει και άλλοι παράγοντες, μόνο συμπτωματικό δεν μπορεί να είναι. Πολλές αλλαγές προπονητών όχι μόνο κάθε χρονιά αλλά και μέσα στη σεζόν, παίκτες πήγαν και ήρθαν αλλά ο Παναθηναϊκός δεν βρήκε την γη της επαγγελίας.

Από την άλλη ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς μπορεί να βρήκε ίσως και παραπάνω χρήματα από τον Παναθηναϊκό στη Φενέρ, μπορεί να πήρε στα εφτά χρόνια μια ευρωλίγκα αλλά το δέσιμο που είχε με τον Παναθηναϊκό συνολικά σαν οργανισμό δεν το βρήκε στην Τουρκία. Έβλεπε κανείς ότι ποτέ δεν το απόλαυσε στο 100% ακόμα και στις μεγαλύτερες χαρές με την Τουρκική ομάδα.

Συμπερασματικά, το 2012 χώρισαν κάπως απότομα οι δύο πλευρές με τον κόσμο του Παναθηναϊκού να μην μπόρεσε ποτέ να καταλάβει τον πραγματικό λόγο και να έχει μείνει με ένα μεγάλο γιατί. Η σωστή ανακοίνωση του Ζοτς ότι ότι γίνεται σε μια οικογένεια μένει εκεί αλλά και οι διάφορες διαρροές ότι το θέμα ήταν το μπάτζετ μάλλον μπέρδεψαν περισσότερο τους οπαδούς του Παναθηναϊκού παρά τον βοήθησαν να λύσει αυτό τον γρίφο.

Δεν βοηθάει κάτι όμως να γυρίζουμε στο 2012 καθώς ο χρόνος αλλάζει καταστάσεις και λιώνει τον όποιο πάγο υπήρχε ανάμεσα στις δύο πλευρές. Η πραγματικότητα είναι ότι τον Ζοτς δεν μπορείς να τον βρεις πολύ συχνά ελεύθερο από ομάδα. Μια φορά ήταν το 2013 όπου έκατσε έναν χρόνο εκτός και τον προσέγγισε η Φενέρ και η δεύτερη φορά είναι τώρα όπου περιμένει για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Ο Ζοτς λεφτά έχει βγάλει πολλά, έχει κερδίσει τα πάντα εδώ και 30 χρόνια στους πάγκους και θέλει κάτι δυνατό να του δώσει κίνητρο. Μια ομάδα να μπορέσει να την επαναφέρει στο προσκήνιο, μια ομάδα με κόσμο και που έχει ανθρώπους μέσα που μυρίζουν μπάσκετ. Σας πάει το μυαλό σε κάποια ομάδα; Μα φυσικά ο Παναθηναϊκός είναι ο ιδανικός προορισμός για τον Σέρβο για παραπάνω από ένα λόγους αλλά ο σημαντικότερος βρίσκεται στο μέρος της καρδιάς.

Δεν έχει σημασία που ο Παναθηναϊκός έχει αυτή τη στιγμή προπονητή. Δεν τίθεται κάποιο θέμα ασέβειας, πόσο μάλλον όταν όλοι γνωρίζουν τι έχει προσφέρει ο Κάτας σαν παίκτης του Παναθηναϊκού αλλά και του Ζοτς. Δεν έχει καν σημασία ότι το καλοκαίρι το συμβόλαιο του έχει opt out από μεριάς του Παναθηναϊκού. Όταν μιλάμε για τον Μεγάλο δεν έχει τίποτα άλλο σημασία και οι σκέψεις και τα λόγια περιττεύουν.

Είναι ιστορική ευκαιρία φέτος για τον Παναθηναϊκό να διορθώσει το ιστορικό λάθος του 2012. Και επειδή από λάθη είτε μικρά είτε μεγάλα έγιναν πολλά αυτή τη δεκαετία, η τριανδρία Διαμαντίδη – Αλβέρτη – Τριαντόπουλου μαζί με τον ιδιοκτήτη και φυσικό ηγέτη της ομάδας τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο θα πρέπει να αποφύγουν το μεγαλύτερο. Γιατί θα πρόκειται για ιστορικό λάθος να έχεις τον Ζοτς να κυκλοφορεί ελεύθερος και εσύ να σφυρίζεις αδιάφορα και μάλιστα χωρίς να υπάρχει καμία δικαιολογία.

Μην ρωτάτε αν ο Ζοτς θέλει να γυρίσει. Δεν ρωτάμε τα αυτονόητα. Υπάρχουν πολλά που θα τα αποκαλύψουμε στην πορεία για το θέμα από σεβασμό στην προσπάθεια του Παναθηναϊκού να κατακτήσει άλλο ένα νταμπλ. Σε ένα μήνα όμως που θα έχουν όλα τελειώσει είναι μοναδική ευκαιρία να αρχίσει η πραγματικά νέα εποχή για τον Σύλλογο με τον προπονητή τον μύθο, δικό του γήπεδο και διαφορετικό μπάτζετ.

Όλα πλέον είναι στο χέρι αυτών που τρέχουν την ομάδα και θεωρούμε ότι έχουν αφουγκραστεί για τα καλά τα θέλω του κόσμου του Παναθηναϊκού. Και αυτόν τον κόσμο πρέπει να τον ακούς γιατί λατρεύει και πονάει αυτό το τμήμα.

ΣΧΟΛΙΑ

Δημοφιλείς Ειδήσεις

To Top
Country »