Επικαιρότητα

Παππάς: «Το ζεϊμπέκικο του Μητροπάνου με έχει σημαδέψει» (vid)

Την πρωτοβουλία του ΚΚΕ να τιμήσει τον Δημήτρη Μητροπάνο εξήρε μέσω δηλώσεών του ο Νίκος Παππάς ενώ τόνισε πως αυτό που τον έχει σημαδέψει είναι το ζεϊμπέκικό του από τη “Ρόζα”.

Υπενθυμίζεται ότι με αφορμή τα δέκα χρόνια (που συμπληρώθηκαν στις 17 Απριλίου) από τον θάνατο του Δημήτρη Μητροπάνου, η ΚΕ του ΚΚΕ μαζί με την οικογένειά του αξέχαστου ερμηνευτή, θα πραγματοποιήσει μεγάλη συναυλία προς τιμήν του, τη Δευτέρα 30 Μαϊου στις 8.30 μ.μ. στο γήπεδο του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη.

Αναλυτικά, οι δηλώσεις του Νίκου Παππά στο κανάλι του ΚΚΕ:

«Το ζεϊμπέκικο που χόρευε κάθε φόρα που τραγουδούσε τη “Ρόζα”. Νομίζω ότι μπορεί να το έχω δει 100 φορές και τις 100 φορές ανατρίχιασα. Νομίζω ότι είναι μία στιγμή του Μητροπάνου που με έχει σημαδέψει και πάντα μου αφήνει όμορφα συναισθήματα. Όταν λένε πως βγάζει την ψυχή του κάθε φορά, δείχνει και τον χαρακτήρα του όταν τραγουδάει, δείχνει ότι δεν είναι μία δουλειά την οποία έκανε με αγγαρεία. Την έκανε με συναίσθημα και αυτό νομίζω τον έκανε ξεχωριστό και τον διαφοροποιούσε από τους υπόλοιπους. Τα τραγούδια του είναι διαχρονικά. Νομίζω ότι όλη η αυτή η κληρονομιά, η παρακαταθήκη που άφησε θα μείνει αιώνια. Το συναίσθημα που έβγαζε και ο χαρακτήρας, ένα πράος άνθρωπος όπως ήταν, είναι κάτι που είναι διαχρονικό και απευθύνεται σε όλους όσοι αφουγκράζονται την όλη ιστορία.

Η πρωτοβουλία του ΚΚΕ να τον τιμήσει 10 χρόνια μετά τον θάνατό του θεωρώ ότι, για όσους ξέρουν πώς κινείται αυτό το κόμμα, ήταν κάτι αυτονόητο. Πάντα τιμάει τις μεγάλες προσωπικότητες, νομίζω και ανεξαρτήτως ιδεολογίας πολλές φορές. Όλοι ξέρουμε ότι ο Δημήτρης Μητροπάνος ήταν ένας σύντροφος, ένας άνθρωπος που ήταν πολύ κοντά στο κόμμα. Ένας σπουδαίος άνθρωπος, ένας σπουδαίος καλλιτέχνης. Η πρωτοβουλία είναι υπέροχη και νομίζω ο κόσμος θα γεμίσει το γήπεδο για να τον τιμήσει».

ΣΧΟΛΙΑ

Δημοφιλείς Ειδήσεις

To Top
Country »