Εθνικές Ομάδες

Σήμερα μαθαίνει του αντιπάλους της στο Μουντομπάσκετ η Εθνική!

Σήμερα, την Τρίτη (31/08) θα πραγματοποιήσει η κλήρωση των προκριματικών του Παγκοσμίου κυπέλλου μπάσκετ, με την εθνική μας ομάδας να μαθαίνει τις ομάδες που θα αντιμετωπίσει.

Η ώρα για την κλήρωση που όλο το μπασκετικοί κοινό περίμενε με ανυπομονησία έφτασε. Η εθνική ομάδα μπάσκετ θα μάθει σήμερα (31/08) στις 13:30 τους αντιπάλους της στα επερχόμενα πρόκριμα του Μουντομπάσκετ, στο οποίο όλοι ευχόμαστε να κάνουμε μια πραγματικά καλή πορεία. Οι 32 ομάδες που συμμετέχουν σε αυτά θα διεκδικήσουν τα 12 εισιτήρια για τους αγώνες που θα διεξαχθούν το 2023 σε Φιλιππίνες, Ινδονησία και Ιαπωνία.

Οι 32 ομάδες που θα συμμετέχουν στα προκριματικά της Ευρώπης είναι χωρισμένες σε οχτώ γκρούπ δυναμικότητας βάση της κατάταξής τους στο FIBA Ranking. Η «γαλανόλευκη» βρίσκεται στο δεύτερο από αυτά μαζί με την Ιταλία, την Λιθουανία και την Γερμανία. Σύμφωνα με το σύστημα διεξαγωγής της κλήρωσης, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα πάρει μαζί στον όμιλο των προκριματικών μία ομάδα από το 3ο, μία από το 6ο και μία από το 7ο γκρουπ δυναμικότητας, όντας έτσι, το μεγάλο φαβορί για την πρόκριση, τουλάχιστον θεωρητικά.

Αναλυτικά τα γκρουπ δυναμικότητας:

1ο: Ισπανία, Σλοβενία, Γαλλία, Σερβία.

2ο: Ιταλία, Λιθουανία, Ελλάδα, Γερμανία.

3ο: Τσεχία, Πολωνία, Ρωσία, Τουρκία.

4ο: Κροατία, Μαυροβούνιο, Λετονία, Ουκρανία.

5ο: Φινλανδία, Γεωργία, Βέλγιο, Ουγγαρία.

6ο: Μεγάλη Βρετανία, Ισραήλ, Βοσνία, Ολλανδία.

7ο: Ισλανδία, Εσθονία, Βουλγαρία, Λευκορωσία.

8ο: Βόρεια Μακεδονία, Σουηδία, Πορτογαλία, Σλοβακία.

Από εκεί και πέρα η διαδικασία των προκριματικών θα διαρκέσει 15 μήνες.

ΣΧΟΛΙΑ

Δημοφιλείς Ειδήσεις

To Top
Country »