Επικαιρότητα

Σοκάρει ο Παπανικολάου: «Είμαι στο φάσμα του αυτισμού»

Με ανάρτησή του στα social, ο Δημήτρης Παπανικολάου ανακοίνωσε ότι βρίσκεται στο φάσμα του αυτισμού, έχοντας μάλιστα στοιχεία του Συνδρόμου Άσπεργκερ.

Ο πρώην διεθνής καλαθοσφαιριστής μοιράστηκε αυτό το δυσάρεστο για τον ίδιο γεγονός όχι μόνο για να βγάλει αυτό το βάρος από μέσα του αλλά και για να βοηθήσει και να στηρίξει τους συμπάσχοντές του. Στην αρχή μάλιστα, όπως δηλώνει ο ίδιος δεν πίστευε ότι η διάγνωση του γιατρού του ήταν σωστή λέγοντάς του χαρακτηριστικά «άσε μας βρε γιατρέ του λέω που έχω Άσπεργκερ».

Με ανάρτησή του στο Instagram ο Παπανικολάου μιλάει για το σύνδρομο Άσπεργκερ, πώς ανακάλυψε ότι το έχει μετά από πάρα πολλά χρόνια και φυσικά παροτρύνει όσους πάσχουν από αυτό να μην τα εγκαταλείψουν τη μάχη εναντίων του.

Μαζί με το πολύ ενδιαφέρον κείμενο υπάρχει και μία φωτογραφία, στην οποία βλέπουμε τον θρυλικό Νίκο Γκάλη και το παρόν και το μέλλον και τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

«Ενώνετε γενιές, ενώνετε ηλικίες, ενώνετε ανθρώπους, εμπνέετε και μας οδηγείτε. Σας ευχαριστώ που δεχθήκατε να βάλετε το τεράστιο όνομα σας δίπλα από έναν ιερό σκοπό. Άλλωστε όπως εσείς ξέρετε όσο κανείς, όλοι είμαστε ΜΟΝΑΔΙΚΟΙ και πρέπει να είμαστε και όλοι ΙΣΟΙ!», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Παπανικολάου.

Το Άσπεργκερ είναι μια διαταραχή του φάσματος του αυτισμού που χαρακτηρίζεται από σημαντικές δυσκολίες στην κοινωνική αλληλεπίδραση και στη λεκτική επικοινωνία, ενώ παράλληλα εκδηλώνεται με περιορισμένες και επαναλαμβανόμενες συμπεριφορές και ενδιαφέροντα. Και διαφέρει από τις άλλες διαταραχές του φάσματος του αυτισμού λόγω της σχετικής διατήρησης της γλωσσικής και γνωστικής ανάπτυξης.

Δείτε την ανάρτηση του «Φον Δημητράκη» και τα όσα έγραψε παρακάτω:

ΣΧΟΛΙΑ

Δημοφιλείς Ειδήσεις

To Top
Country »