BLOG

Τα φώτα θα μείνουν σβηστά μέχρι τη μεταβίβαση των μετοχών!

Στην ιστορία πέρασε λοιπόν άλλος ένας τελικός Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό για 30 λεπτά να φτάνει στην πηγή αλλά τελικά να μην πίνει νερό.

Αν θέλετε να πούμε κάτι αγωνιστικό για χθες μπορούμε να παραδεχθούμε ότι ο Παναθηναϊκός ήταν το δεδομένο αουτσάιντερ με 50% μικρότερο μπάτζετ από τον αιώνιο αντίπαλό του, με τον Παπαπέτρου εκτός αποστολής και με τον Γιόβιτς να προσπαθεί να επανέλθει στα γνωστά του στάνταρ. Αυτό που γινόταν για 30 λεπτά ήταν η εξαίρεση και όχι ο κανόνας.

Η ποιοτική και ποσοτική διαφορά είναι εμφανής και πως θα μπορούσε άλλωστε να μην είναι ας είμαστε ειλικρινείς. Το ότι ο Πρίφτης θόλωσε και μίκρυνε το ροτέισον στους 6 παίκτες το ακούμε αλλά δεν είναι πρακτικά ο κύριος λόγος της απώλειας του τίτλου. Αυτή την απώλεια του τίτλου άλλωστε την είχε αποφασίσει ο ανενεργός ιδιοκτήτης της ομάδας την μέρα που ανακοίνωνε την απενεργοποίησή του και σε καμία περίπτωση αποχώρηση όπως θέλουν να μας κάνουν να πιστέψουμε.

Δεν νοείται καμία αποχώρηση όταν παραμένουν στον ιδιοκτήτη οι μετοχές της ομάδας. Το “δεν γουστάρω να βάλω ευρώ για τους δικούς μου λόγους” δεν σε απαλάσσει από καμία ευθύνη ειδικά όταν κουβαλάς ένα όνομα με τέτοιο βάρος και όταν έχεις την τιμή να διοικείς ένα Σύλλογο με τέτοια ιστορία και κληρονομιά. Αυτό μια παρένθεση για να ξέρουμε απλά τι πραγματικά συμβαίνει και που πρέπει να πάνε οι ευθύνες του τελευταίου 1,5 έτους. Όλο οι γύρω γύρω φταίνε αλλά ποτέ ο πραγματικός υπεύθυνος.

Η ανωτερότητα που έδειξε χθες ο Παναθηναϊκός κόσμος στην απώλεια του τίτλου ήταν μεγαλοπρεπής. Ήταν τόσο μεγαλοπρεπής που δεν τον τύφλωσε και δεν τον αποπροσανατόλισε από το πραγματικό πρόβλημα της ομάδας. Ο Παναθηναϊκός εδώ και 1,5 χρόνο είναι μια ακυβέρνητη, παρατημένη και απροστάτευτη ομάδα. Όσοι αποφάσισαν να βάλουν το κεφάλι τους στον τορβά για να μείνει στις ράγες αυτός ο τεράστιος Σύλλογος αξίζουν πολλούς επαίνους αλλά είναι μόνο διασωλήνωση σε έναν βαριά άρρωστο ασθενή.

«Κάθε φορά που χάνει ο Παναθηναϊκός, οι Γιαννακόπουλοι σβήνουν τα φώτα και κάθονται στο σκοτάδι…» είχε ειπωθεί στην πρόσφατη ταινία που είχε προβληθεί. Αυτό δεν απέχει καθόλου από την τωρινή πραγματικότητα της ομάδας. Μπορεί οι Παύλος και Θανάσης να βλέπουν από ψηλά αλλά είναι σίγουρο ότι και αυτοί θλίβονται με την εικόνα της ομάδας τους. Δεν μπορούν να εξηγήσουν πως το καμάρι τους κατάντησε έτσι. Τα φώτα της ομάδας είναι σβηστά και θα παραμείνουν σβηστά μέχρι να δοθεί λύση στο πραγματικό πρόβλημα της ομάδας.

Και όπου πραγματικό πρόβλημα βάλτε την άμεση μεταβίβαση των μετοχών και την οριστική απεμπλοκή ενός ιδιοκτήτη που δεν ενδιαφέρεται από τα δρώμενα της ομάδας. Κανένα χαμένο ή κερδισμένο κύπελλο δεν είναι πάνω από τη λύση του διοικητικού αδιεξόδου της ομάδας. Ένα αδιέξοδο που σέρνεται εδώ και 1,5 χρόνο και που ξέρουν πολύ καλά όλοι ότι δεν μπορεί να κρατήσει άλλο. Ο κόσμος σώπασε, στήριξε, έκανε τον χαζό, κατάπιε πράγματα αλλά όλα έχουν ένα τέλος όπως και η υπομονή του σε όλο αυτό. Δεν μπορεί να βλέπει άλλο ένα κουφάρι να περιφέρεται σαν κομπάρσος στα γήπεδα. Δεν μπορεί να βλέπει το δημιούργημα που χρειάστηκε τόσο κόπο, χρήμα και για αγάπη για να χτιστεί να καταρρέει με το έτσι θέλω μέσα σε 1,5 χρόνο.

Ο κόσμος του Παναθηναϊκού πονάει και είναι ταυτόχρονα οργισμένος με όλα αυτά που συμβαίνουν. Περιμένει ένα πράγμα μόνο να ενημερωθεί για το που θα μεταβιβαστεί η ομάδα. Όποιος θέλει να φύγει πρέπει να φεύγει ακόμα και τζάμπα όπως θα έκαναν και οι Παύλος και Θανάσης που θα χάριζαν τις μετοχές. Το να κρατάει εγκλωβισμένη μια ομάδα μέχρι κάποιος να βρεθεί (που δεν θα βρεθεί) να δώσει 25 εκατ. είναι κάτι αφύσικο και χωρίς λογική. Οι Διαμαντίδης και Αλβέρτης μπήκαν να βοηθήσουν από την αγάπη για την ομάδα τους αλλά αν τραβήξει λίγο ακόμη αυτή η κατάσταση μάλλον θα χρειαστούν ολόκληροι κυματοθραύστες από την αγανάκτηση του κόσμου. Ενός κόσμου που έχει δώσει και τη ζωή του για αυτό το τμήμα και δικαίως αναρωτιέται τι έκανε και πρέπει να περνάει όλο αυτό εδώ και 1,5 έτος. Και στην τελική ποιος έχει το δικαίωμα να παίζει με την ψυχική υγεία ενός ταλαιπωρημένου κόσμου; ΚΑΝΕΙΣ!

Οι επόμενοι μήνες θα είναι κομβικοί ως προς την αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός. Ο κόσμος ανησυχεί και δικαιολογημένα θέλει να μάθει τι γίνεται καθώς ακούει για προσφορές, για φακέλους αλλά δεν βλέπει τίποτα στην πράξη. Κανείς δεν τον ενημερώνει για τίποτα όπως και για το τι γίνεται με το ΟΑΚΑ. Για να μην ανακοινώνεται ενώ εδώ και ένα χρόνο είναι τόσο κοντά κάτι συμβαίνει. Και το ΟΑΚΑ είναι επίσης κομβικό για την επόμενη ημέρα του Παναθηναϊκού και είναι κάτι που ο απερχόμενος ιδιοκτήτης πρέπει να το αφήσει παρακαταθήκη στην ομάδα που αγαπάει, στην ομάδα του πατέρα του και του θείου του. Ας βάλει ένα τελευταίο λιθαράκι για να βοηθήσει το τμήμα από αγάπη και μόνο.

ΣΧΟΛΙΑ

Δημοφιλείς Ειδήσεις

To Top
Country »