Fast Break

Τα θέλω Παναθηναϊκού και Παπαπέτρου μίκρυναν την απόσταση

Εγκαίνια κάνει σήμερα στο Totalbasket.gr μια νέα στήλη αποκαλύψεων και παρασκηνίων στον θαυμαστό κόσμο του μπάσκετ.

Η στήλη Fast Break θα είναι εδώ για μεγάλες αποκαλύψεις και θα σας ενημερώνει για τα πάντα για να μην σας… αιφνιδιάζει κανένας.

Δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε εγκαίνια αυτής της στήλης και να μην καταπιαστούμε με ένα από τα θέματα που κάνουν …τζιζ αυτό το καλοκαίρι. Φυσικά αναφερόμαστε στον Ιωάννη Παπαπέτρου και το συμβόλαιο που λήγει με τον Παναθηναϊκό.

Αρχικά και καθώς έχουν κυκλοφορήσει διάφορες διαδικτυακές …μπαρούφες, πάμε να πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά για να έχετε και μια πιο καθαρή εικόνα για το ζήτημα και την πραγματική του βάση.

Ο Παπαπέτρου έκανε το 2018 το μεγάλο βήμα στην καριέρα του και πήρε την απόφαση να αφήσει τον Ολυμπιακό για τον Παναθηναϊκό. Βασικό του κριτήριο δεν ήταν τόσο η λίγο καλύτερη οικονομικά πρόταση του Παναθηναϊκού αλλά ο ηγετικός ρόλος που θα είχε.

Τρία χρόνια μετά, ο Ιωάννης μπορεί να αισθάνεται απόλυτα δικαιωμένος από την επιλογή του και από αυτά που βρήκε στον Παναθηναϊκό. Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή στα 27 του είναι ο αρχηγός του Παναθηναϊκού και ένας από τους τρεις ποιοτικότερους και κομβικότερους παίκτες του. Είναι ευλογία να είσαι αρχηγός στον Παναθηναϊκό και αυτό το γνωρίζει πολύ καλύτερα από όλους μας. Έχει πάρει ήδη δύο πρωταθλήματα και ετοιμάζεται να σηκώσει το τρίτο ως αρχηγός ενώ οι πρώην συμπαίκτες του κάνουν διακοπές στο Ντουμπάι.

Ο Παπαπέτρου αμοιβόταν με 800.000 ευρώ ετησίως στο συμβόλαιο που εκπνέει και η πρώτη του προτεραιότητα είναι να παραμείνει στον Παναθηναϊκό. Δεν είναι από τους παίκτες που “ψήνονται” ιδιαίτερα στο να βγουν εκτός Ελλάδος και αν θα το έκανε θα το έκανε μόνο για κάτι εξαιρετικό σε ομάδα και συμβόλαιο.

Πρώτες επαφές και συζητήσεις με τον Παναθηναϊκό φυσικά και έχουν γίνει και θα κορυφωθούν τον επόμενο μήνα. Μην ακούτε τίποτα για προτάσεις από Ζενίτ. Είναι δυνατόν ο Μάνος Παπαδόπουλος να έκανε κίνηση για παίκτη του Παναθηναϊκού μεσούσης της σεζόν και πριν έχει ολοκληρωθεί το θέμα από τον Παναθηναϊκό; Ας είμαστε λοιπόν λογικοί και να φιλτράρουμε αυτά που διαβάζουμε. Είναι απόλυτα λογικό να ενδιαφέρει τη Ζενίτ και την κάθε Ζενίτ ο Παπαπέτρου αλλά αν θα έκανε κάποια κίνηση θα την έκανε μόνο αν είχε το οκ από τον Παναθηναϊκό και τον παίκτη.

Τι θέλει ο Παναθηναϊκός τώρα; Μα φυσικά να δέσει τον Ιωάννη στο ΟΑΚΑ. Για τον Παναθηναϊκό ο Παπαπέτρου και ο κάθε Έλληνας αποτελούν αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα. Έδωσε τόσο αγώνα ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος για να φέρει τον Παπαπέτρου στην ομάδα και θα τον αφήσει έτσι ελαφρά την καρδία; Φυσικά και όχι.

Με το μπάτζετ ακόμα να είναι υπο διαμόρφωση και αν, το ξαναλέμε αν, συζητούσαμε με τα ίδια οικονομικά δεδομένα, τότε ο Παναθηναϊκός δεν θα δίσταζε να “θυσιάσει” τον Νέντοβιτς για να κρατήσει τον αρχηγό του. Και μια και μιλήσαμε για οικονομικές θυσίες, να πούμε ότι οι αρχικές απαιτήσεις του Παπαπέτρου άγγιζαν το 1 εκατ. καθώς ο παίκτης βρίσκεται στην καλύτερη του ηλικία και ξέρει ότι το συγκεκριμένο ποσό μπορεί να το βρει στην αγορά που ορίζει τα πάντα.

Πράγματι στις αρχικές συζητήσεις υπήρχε μια διαφορά στο οικονομικό αλλά με τάσεις σύγκλισης κάθε μέρα που περνάει. Ο Παναθηναϊκός θα ανεβεί όταν έχει την πλήρη εικόνα για το μπάτζετ της επόμενης σεζόν και θα δώσουν τα χέρια. Ο Ιωάννης θέλει έναν ανταγωνιστικό Παναθηναϊκό για του χρόνου και οι μέχρι τώρα ενδείξεις δείχνουν ότι αυτή του η επιθυμία θα ικανοποιηθεί.

Περισσότερες λεπτομέρειες για τον ανταγωνιστικό Παναθηναϊκό …προσεχώς! Πριν από όλα αυτά άλλωστε προηγείται το ΟΑΚΑ το οποίο όπως σας έχουμε αποκαλύψει είναι το κλειδί για όλα και είναι θέμα λίγων εβδομάδων οι τελικές εξελίξεις.

ΣΧΟΛΙΑ

Δημοφιλείς Ειδήσεις

To Top
Country »