BLOG

To… γκολ με ΟΑΚΑ και το… αυτογκόλ με Χεζόνια

Τελικά το έχει η μοίρα μας σαν Παναθηναϊκοί να μην μπορούμε να χαρούμε ούτε μια ολόκληρη μέρα με κάτι. Τη μεγάλη χαρά για το πράσινο ΟΑΚΑ ήρθε να μαυρίσει μέσα σε λίγες ώρες το ναυάγιο με τον Χεζόνια. Και όσο κι αν αυτά τα δύο γεγονότα είναι άσχετα μεταξύ τους είναι άλλο τόσο σχετικά. Με την ξενέρα ζωγραφισμένη λοιπόν στο πρόσωπό μου θα πάμε να σχολιάσουμε και τα δύο αυτά θεματάκια που προέκυψαν.

Πάμε στο ΟΑΚΑ λοιπόν που πρόκειται κυριολεκτικά και μεταφορικά για την μεγαλύτερη μεταγραφή που έκανε ποτέ το τμήμα. Can you imagine? Ο Παναθηναϊκός αποκτάει δικό του γήπεδο για τα επόμενα 49 χρόνια και αυτό είναι η αφετηρία για να αλλάξει επίπεδα και να επιστρέψει εκεί που τον έχουμε μάθει. Τα οφέλη που θα έχει από αυτή την κίνηση θα αρχίσουμε να τα βλέπουμε σταδιακά.

Κακά τα ψέμματα όσο μεγάλο brand name και αν διαθέτεις, και ο Παναθηναϊκός είναι ανάμεσα στα ΤΟΡ 3 brand names της Ευρώπης, αν δεν έχεις ρευστότητα και χρήμα είσαι καταδικασμένος σε… κομπαρσιλίκι. Ο Παναθηναϊκός πέρσι είχε αυτό τον ρόλο τερματίζοντας 16ος ενώ και φέτος κινούμενος στην ίδια ξένη για τον Παναθηναϊκό πολιτική εσόδων-εξόδων αναμένουμε μετά τον σχηματισμό του ρόστερ να δουμε που μπορεί να φτάσει. Φυσικά μην ξεχνάμε ότι φέτος επιστρέφει και ο Ολυμπιακός οπότε ακόμα και οι εγχώριοι τίτλοι μόνο σίγουροι δεν είναι.

Το ΟΑΚΑ λοιπόν εκτός από καλύτερη μεταγραφή ίσως να είναι και ο καλύτερος επενδυτής ή ίσως είναι ο τρόπος να φύγει ο Παναθηναϊκός από το έσοδα-εξοδα. Με δική του ονοματοδοσία, με δημιουργία καταστημάτων, σουιτών, με αλλαγή όλου του εσωτερικού του γηπέδου, ο Παναθηναϊκός μπορεί να πετύχει σημαντικότατη αύξηση των εσόδων του αλλά και επενδυτικό ενδιαφέρον.

Αν πάρουμε ως δεδομένο ότι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος δεν επιθυμεί να ξανασχοληθεί όπως ο ίδιος πρόσφατα δήλωσε, τότε το ΟΑΚΑ είναι ένα πολύ μεγάλο ατού για να μετουσιωθεί σε πράξη το ενδιαφέρον που κατά τα λεγόμενα του κύριου Τριαντόπουλου υπάρχει και να μπορέσει να πουληθεί η ομάδα. Όταν ένας υποψήφιος επενδυτής γνωρίζει ότι στο πακέτο των 25 εκατ. ευρώ υπάρχει και δικό του γήπεδο, τότε θα το σκεφτεί πολύ διαφορετικά. Αν σε αυτό προσθέσουμε και την αλλαγή στα οικονομικά της Euroleague όσον αφορά τα έσοδα των ομάδων από τη νέα σεζόν, καταλαβαίνουμε πόσο σημαντική είναι η φετινή χρονιά για το ιδιοκτησιακό της ΚΑΕ. Κακά τα ψέμματα, ακόμα και τα δύο χρόνια είναι πάρα πολλά για έναν γίγαντα σαν τον Παναθηναϊκό να τρέχει με έσοδα-έξοδα.

Στο κομμάτι λοιπόν του ΟΑΚΑ οφείλω να δώσω τα εύσημα στους ανθρώπους που ασχολήθηκαν με όλο αυτό, το πίστεψαν, το κυνήγησαν και τελικά κατάφεραν να φτάσουν στο χρυσό deal με την κυβέρνηση. Το ΟΑΚΑ το νιώθαμε σπίτι μας έτσι κι αλλιώς αλλά αυτή τη φορά όλα θα είναι διαφορετικά.

Και αφού παίρνεις το ΟΑΚΑ αφήνεις τον Χεζόνια να σου φύγει; Τον άνθρωπο που από μόνος του λόγω της σύνδεσης με τον κόσμο θα το γέμιζε μόνος του; Να λέμε αλήθειες γιατί έτσι μπορούμε να βελτιωνόμαστε. Στο θέμα Χεζόνια την ευθύνη δεν την έχει ο Κροάτης και το λέω αυτό γιατί μια βόλτα στα social media να κάνεις βλέπεις και τέτοιες απόψεις. Η πρόταση που έγινε στον Κροάτη, τουλάχιστον για το πρώτο έτος, ήταν μη αντιπροσωπευτική για την ποιότητά του. Ας βάλουμε όλοι τον εαυτό μας στη θέση του Χεζόνια και αν θα μέναμε με τα 600.000 ευρώ το χρόνο, όταν μάλιστα στη συμφωνία του περασμένου χειμώνα είχε συζητηθεί συμβόλαιο στο 1,1 εκατ. ευρώ για τη νέα σεζόν.

Στο οικονομικό κομμάτι να προσθέσουμε και τον ρόλο που θα είχε ο Χεζόνια έτσι όπως δομείται το ρόστερ της ομάδας. Αν θα έμενε ο Χεζόνια θα προοριζόταν κατά βάση για το 4. Σωστό ή λάθος μπασκετικά έτσι θα ήταν με δεδομένη την παραμονή του Παπαπέτρου και του Σαντ Ρος. Ας σκεφτούμε λοιπόν αν και αυτό άρεσε στον ίδιο τον Κροάτη.

Το θέμα είναι ότι πλέον ο Παναθηναϊκός βρίσκεται εγκλωβισμένος πάλι με τον σχεδιασμό του καθώς έκανε οικονομικό χώρο για να μείνει ο Χεζόνια αλλά δεν το πέτυχε. Αυτό που πέτυχε είναι να έχει πάρει έναν παίκτη στοίχημα στο 5, να πρέπει να βγει στην αγορά για να πάρει κι άλλο ξένο στο 4 και φυσικά να πάρει τον βασικό του άσσο που μετά το περσινό πάθημα θα έπρεπε να ήταν πρώτη προτεραιότητα.

Εγκλωβισμένος είναι ο Παναθηναϊκός και στο θέμα των 6 Ελλήνων αφού δεν πέρασε η πρόταση για περισσότερους και με δεδομένο ότι ο Ολυμπιακός θα είναι παρών στη νέα Basket League. Ποιοι είναι οι Έλληνες του Παναθηναϊκού αυτή τη στιγμή που μπορούν να κάνουν τη διαφορά; Παπαπέτρου και Παπαγιάννης και λείπουν άλλοι 4. Είναι καλό να λέμε για Μποχωρίδη, Κασελάκη, Κακλαμανάκη κτλ αλλά αυτό σημαίνει ότι χάνεις ποιότητα από 2 ξένους που θα είναι εκτός ρόστερ. Και πραγματικά εδώ δεν μπορώ να κατανοήσω γιατί ο Χουγκάζ να μείνει δανεικός και να μην πάρει ρόλο σαν δεύτερο 4 και αντί του Φλόιντ ο Παναθηναϊκός να πάρει κάποια πιο σίγουρη λύση.

Για να επιστρέψουμε στον Χεζόνια, ο παίκτης μπορεί να είναι παράφορα δεμένος με τον σύλλογο και τους οπαδούς αλλά δεν παύει και να είναι επαγγελματίας αλλά και να έχει μάνατζερ που θέλει να πετύχει το καλύτερο deal για τον πελάτη του και τον ίδιο. Ο Κροάτης ήρθε μια φορά να παίξει τσάμπα λόγω της τρέλας του και εμείς του ζητάμε να παίξει και δεύτερη με τον ίδιο μάλιστα να το συζητάει και να μην το απορρίπτει εξαρχής. Ας μην είναι πάντα οι κακοί αυτοί που αποφασίζουν κάτι άλλο και ας κοιτάμε και την δική μας την καμπούρα.

Υ.Γ Αλήθεια δεν μπορεί να βρεθεί κάποιος από τους χορηγούς να καλύψει αυτά τα 400.000 που κάνουν τη διαφορά;

Υ.Γ.1 Ας κρατήσουμε ακόμη ένα μικρό παραθυράκι ανατροπής στο θέμα Χεζόνια όσο και ο Παναθηναϊκός δεν βρίσκει αντικαταστάτη.

Υ.Γ.2 Ο Χεζόνια είναι ένας παίκτης που χτίζεις την ομάδα γύρω του αλλά αν ο Παναθηναϊκός πάρει καλό άσσο και καλό 4-5 τότε γίνει πολύ πιο ορθολογικός.

ΣΧΟΛΙΑ

Δημοφιλείς Ειδήσεις

To Top
Country »