Εθνικές Ομάδες

Τουρκία, Μεγάλη Βρετανία και Λευκορωσία στο δρόμο της Εθνικής!

Η Ελλάδα έμαθε σήμερα (31/08) τις ομάδες, τις οποίες θα πρέπει αντιμετωπίσει για να προκριθεί στην τελική φάση του Παγκοσμίου κυπέλλου.

Το επερχόμενο Μουντομπάσκετ θα διεξαχθεί το 2023 και θα λάβει μέρος σε Φιλιππίνες, Ινδονησία και Ιαπωνία. Το εθνικό μας συγκρότημα θα βρεθεί αντιμέτωπο με τα αντίστοιχα της Τουρκίας, της Μεγάλης Βρετανίας και της Λευκορωσίας.

Οι τρεις πρώτοι από τον όμιλο θα συνεχίσουν στη επόμενο φάση των προκριματικών, δηλαδή στη δεύτερη. Στα προκριματικά της Ευρώπης θα συμμετέχουν 32 συνολικά ομάδες, από τις οποίες οι 12 θα έχουν την δυνατότητα να αγωνιστούν στο Μουντομπάσκετ.

Με τους Τούρκους και τους Βρετανούς μάλιστα έχουνε παίξει πρόσφατα, αφού τους «γείτονες» τους αποκλείσαμε πριν λίγους μήνες στο Προολυμπιακό τουρνουά στοκ Καναδά, ενώ τους άλλους τους βρήκαμε στον δρόμο μας και στα προηγούμενα προκριματικά του Παγκοσμίου κυπέλλου.

Η κλήρωση είναι βατή, η εθνική πρέπει να υπερασπιστεί τον τίτλο του φαβορί με αξιοπρέπεια και νικηφόρα αποτελέσματα, ωστόσο θα μπορούσε να ήταν κατά πολύ χειρότερη.

Αναλυτικά οι όμιλοι:

1ος Όμιλος: Σερβία, Λετονία, Βέλγιο, Σλοβακία

2ος Όμιλος: Ελλάδα, Τουρκία, Μ. Βρετανία, Λευκορωσία

3ος Όμιλος: Σλοβενία, Κροατία, Φινλανδία, Σουηδία

4ος Όμιλος: Γερμανία, Πολωνία, Ισραήλ, Εσθονία

5ος Όμιλος: Γαλλία, Μαυροβούνιο, Ουγγαρία, Πορτογαλία

6ος Όμιλος: Λιθουανία, Τσεχία, Βοσνία/Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία

7ος Όμιλος: Ισπανία, Ουκρανία, Γεωργία, Β. Μακεδονία

8ος Όμιλος: Ιταλία, Ρωσία, Ολλανδία, Ισλανδία

ΣΧΟΛΙΑ

Δημοφιλείς Ειδήσεις

To Top
Country »